Recenze a zkušenosti s Bohemia energy

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Jiří Kodl

Recenze a zkušenosti s Bohemia energy

Nový příspěvek od Jiří Kodl » 27 črc 2016 12:27

Dobrý den, chtěl bych vyměnit svého stávajícího dodavatele za alternativní společnost. Nabízí se mi společnost Bohemia energy, v současné době je mi známo, že je to náš největší alternativec, ale bližší info o nich nemám, proto bych rád využil vás, kdo od nich odebíráte energie a máte s nimi vlastní zkušenosti. Zajímalo by mě. Jak se vám u nich daří a jak vám vychází. Předem děkuji za vaše zkušenosti, každá rada dobrá :)




Žilka Martin

Nový příspěvek od Žilka Martin » 27 črc 2016 15:15

Za mě můžu říct že spokojenost. Dostal jsem se k nim asi před půl rokem a zatím v pohodě. Mám u nich i plyn i elektřinu. Doporučila mi kamarádka jejich web, spočítal jsem si úsporu, probral to doma a už jsme u nich.

Žilka Martin

Nový příspěvek od Žilka Martin » 27 črc 2016 15:17

Ještě doplním že garantují že když velcí dodavatelé zlevní, oni budou stále výhodnější.

Jiří Kodl

Nový příspěvek od Jiří Kodl » 27 črc 2016 15:25

Žilka Martin Za mě můžu říct že spokojenost. Dostal jsem se k nim asi před půl rokem a zatím v pohodě. Mám u nich i plyn i elektřinu. Doporučila mi kamarádka jejich web, spočítal jsem si úsporu, probral to doma a už jsme u nich.
Martine, díky za Vaši zkušenost, stručně, ale jasně :)

Žilka Martin

Nový příspěvek od Žilka Martin » 27 črc 2016 15:30

To není zač. Já jsem takovej že nerad něco měním nebo tak jo, ale nakonec jsem rád že jsem přešel.


Lukáš

Nový příspěvek od Lukáš » 28 črc 2016 15:52

Já jsem s Bohemia energy spokojen i po těch třech letech. Podobně nízké ceny co jsme měli během prvního roku si držíme i nyní po delší době. A už jen z téhle zkušenosti vám je můžu doporučit..

Adam Kohout

Nový příspěvek od Adam Kohout » 02 srp 2016 15:39

Na všem se vždy najdou nějaké mouchy. Osobně jsem s Bohemia energy spokojen. Řeším s nimi vše přes videohovor a to z jediného důvodu.. je to pro mě zdarma. Z jejich strany je vždy vše slibně vyřešeno až do konce. Z cenové stránky… dobrý průměr, kterému odpovídají i služby zákazníkovi.

Lenka

Nový příspěvek od Lenka » 15 srp 2016 16:16

My jsme také u Bohemky a dostali jsme se k nim přes reference mýho bráchy. Ten s nima má zkušenosti už z přecházejících let, tak když jsme hledali nějakou změnu, tak nám je právě doporučil, že s nima dal cenu minimálně o 10% dolů. Takže to nás k nim dovedlo a musím uznat, že měl pravdu.. takže taky doporučím..

Patrik

Nový příspěvek od Patrik » 24 srp 2016 13:44

My u nich jsme a přijde mi, že ročně se nám vrací tolik, kolik jsme úplně zbytečně nacpali do předchozího dodavatele. Ale je to určitě hodně individuální, takže si zkuste udělat nějakou přibližnou kalkulaci ať sami na ně můžete udělat názor, nebo jim cinkněte. My jsme u nich spokojení.

David W.

Nový příspěvek od David W. » 12 zář 2016 14:18

Nám se to u nich vyplácí v řádu i několika tisíc, ale vždy záleží kolik v daný rok protopíme, ale určitě se doma nemusíme nijak omezovat, je teda pravda, že jsme naši domácnost už vybavili úsporkama, ale převážně je máme na místech, kde se nejvíce svítí, takže chodba, kuchyně a obývák, menší místnosti zvládáme s běžnými žárovkami.

Petra Skálová

Nový příspěvek od Petra Skálová » 29 zář 2016 14:45

Nevím zda pomůže tazateli i má zkušenost, jelikož mi přijde, že se mu to tu zatím hromadí v celkem pozitivním světle a já mám pouze roční zkušenost a to vesměs taky dobrou, takže jen zkráceně – první úspora byla, ale má očekávání nepředčila a v zákaznickém servisu nebo spíše v komunikaci je určitě super skype, ale to je hold asi spíš pro mladší generace (si teda myslím já :D ).

Michal

Nový příspěvek od Michal » 18 říj 2016 16:15

Patrik My u nich jsme a přijde mi, že ročně se nám vrací tolik, kolik jsme úplně zbytečně nacpali do předchozího dodavatele. Ale je to určitě hodně individuální, takže si zkuste udělat nějakou přibližnou kalkulaci ať sami na ně můžete udělat názor, nebo jim cinkněte. My jsme u nich spokojení.
Mám úplně ten samý dojem a možná bych řekl, že už se nám vrátilo i to, co jsme dali za nový kotel, ale to bych už přeháněl. :D Ne je fakt, že co se týče mých zkušeností, tak je to ročně minimálně dva tisíce, co u Bohemia energy máme dohromady přeplatky za plyn i elektřinu. Takže bych je mohl doporučit jako dodavatele..

Luboš

Nový příspěvek od Luboš » 21 lis 2016 14:45

My jsme byli původně zákazníky Global Energy, jenže pak nás přebrala Bohemia Energy, ale můžu to hodnotit jako krok překvapivě dobrým směrem. Ceny zůstaly tedy tak nějak na stejné výši, ale zlepšila se starost o nás jako zákazníka a taky komunikace za což jsem rád.

Míra

Nový příspěvek od Míra » 14 pro 2016 16:41

Souhlasím, taky jsem u nich spokojený, sice mám smlouvu na dobu určitou na dva roky, ale zatím si nemyslím, že by mě to nějak omezovalo, cena je s tim dobrá a platím méně než u předchozího dodavatele.

Václav Juránek

Nový příspěvek od Václav Juránek » 06 led 2017 13:33

Dobrej, od bohemia energy jsem odešel už před loni, kvůli tomu, že jsme se stěhoval z bytu do jinýho bytu, kde smlouva byla s jinačím dodavatelem. A domnívám se, že u dodavatele u kterého aktuálně jsem, nic závratného neušetřím, jelikož zálohy platím mnohem větší než jsem platíval dříve. A to jsem byl zvyklý, že se mi každoročně ještě něco málo vrátilo na přeplatku, vím, že možná předbíhám, když ještě nebylo vyúčtování, ale chci se podívat, zda by nebylo možné převést si energie i na tomto bytě k bohemia energy, protože jsem za ty léta na ně byl už zvyklý a ceny dle mého neměli tak špatné ba naopak.

Honza

Nový příspěvek od Honza » 12 led 2017 15:46

Václav Juránek Dobrej, od bohemia energy jsem odešel už před loni, kvůli tomu, že jsme se stěhoval z bytu do jinýho bytu, kde smlouva byla s jinačím dodavatelem. A domnívám se, že u dodavatele u kterého aktuálně jsem, nic závratného neušetřím, jelikož zálohy platím mnohem větší než jsem platíval dříve. A to jsem byl zvyklý, že se mi každoročně ještě něco málo vrátilo na přeplatku, vím, že možná předbíhám, když ještě nebylo vyúčtování, ale chci se podívat, zda by nebylo možné převést si energie i na tomto bytě k bohemia energy, protože jsem za ty léta na ně byl už zvyklý a ceny dle mého neměli tak špatné ba naopak.
Václave a proč ste si je nepřeved, když ste se stěhoval do novýho bytu? Tam máte nárok vybrat si dodavatele podle vlastních potřeb. Já sem to takhle vyřešil, když sem se stěhoval a všechno mi proběhlo v pohodě, je to furt lepší než si zas zvykat na někoho novýho a hlavně si zbytečně přeplácet.. Zbytečně si tak komplikujete teďka život.. když to šlo udělat hnedka na začátku při stěhování.

Petr

Nový příspěvek od Petr » 31 led 2017 15:06

Podle mě Bohemia energy není nejlevnější, i když jsem teďka viděl nějaký porovnání, kde měla jeden tarif celkem vysoko. Ale je kvalitní a proto jsem si ochotnej nějakou korunu připlatit. Se dvěma odběrnými místy jsem s nimi spokojený.

DAN

Nový příspěvek od DAN » 23 úno 2017 16:22

@Petr
To máte zjevně namysli energii A++, celkem zvažuju, že bych k nim na tenhle tarif přešel, zatím zvažuju převod plynu, jak to bude vypadat, moc si to totiž zatím nedokážu představit. Ale slyšel k tomu celkem pozitivní ohlasy, že by se s tím prý daly dost snížit výdaje. Předpokládám, že zkušenosti s tímhle tarifem budou ještě nulové, když je to řekl bych v začátcích, nebo se mýlím a někdo už je má?

nechápavá
člen
Příspěvků 491
Registrován 09 úno 2017 10:01

Nový příspěvek od nechápavá » 23 úno 2017 22:02

Dala jsem tu odkaz, než jsem odešla od pc pod nickem Tsss. Samé stížnosti. Smazáno.
Sama znám ve svém okolí dvě osoby, které s dodavatelem spokojeny nebyly. V létě chodíme společně na kávu a viděly jsme, jak prodejci putují od vchodu ke vchodu a shánějí klienty. Kolem bydlí samí starší lidi, dobrá cílová skupina, což? Pak se objeví rodina a rychle napravují škody a vracejí dárky v podobě úsporných žárovek.
Přijde mi hodně divné, že tady se předhánějí, kdo pochválí víc. Ať si myslí kdo chce a co chce, pro mě jde jasně o reklamu.

Adam Kohout

Nový příspěvek od Adam Kohout » 17 bře 2017 14:47

Nikdo není svatý a to ani tahle firma a jak už jsem psal, vždycky se najdou nějaké mouchy. Ale tarify co se u nich teďka objevují poslední dva roky tak nejsou vůbec špatné, ba naopak. Bez zkušenosti se vždycky hodnotí jinak. ;) To že vám tu něco smazali, tak to se pak hold musíte obrátit na adminy. ;)

Patrick

Nový příspěvek od Patrick » 04 kvě 2017 16:14

By mě zajímalo, jak tu lady může vědět, že byli zrovna od nich, tak jako oni to mohli být klidně prodejci vysavačů nebo jehovisti, to se ale od kafe těžko rozezná. Ale podstata věci lady utíká, že jako alternativec, nastavuje ceny BE levnější, marže firma takové nemá. A to není reklama, ale fakt.

nechápavá
člen
Příspěvků 491
Registrován 09 úno 2017 10:01

Nový příspěvek od nechápavá » 05 kvě 2017 09:34

Patrick By mě zajímalo, jak tu lady může vědět, že byli zrovna od nich, tak jako oni to mohli být klidně prodejci vysavačů nebo jehovisti, to se ale od kafe těžko rozezná. Ale podstata věci lady utíká, že jako alternativec, nastavuje ceny BE levnější, marže firma takové nemá. A to není reklama, ale fakt.
Podstata není pohled od kafe, ale věta " Pak se objeví rodina a rychle napravují škody a vracejí dárky v podobě úsporných žárovek."
Odtud info, že nešlo o nikoho jiného, než jsem psala.

David Staněk

Nový příspěvek od David Staněk » 23 kvě 2017 13:43

Nevím proč hned škody, já jsem u Bohemia Energy přihlášený od konce roku 2015 a stačí porovnat ceníky, před tím jsem byl u klasickýho dodavatele a ceníkově, to mám teď úplně jinde. Takže posuzuju to, co je pro mě podstatný a to je odběr a platby za něj.

Aleš

Nový příspěvek od Aleš » 14 črc 2017 15:10

Je to o osobních preferencí, kde kdo chce mít smlouvy přihlášené. Mně přijde, že mi dokázali daleko ulehčit v ceně odběru i když jsem to měl za cenu toho, že se k nim upíši na dva roky. Ale zatím se mi to celkem vyplatilo.

Tonda K.

Nový příspěvek od Tonda K. » 10 srp 2017 12:13

Tak jestli jste to podepisoval někdy teďka jako já tak vám neřekli, že jste mohl mít smlouvu aniž byste se k nim uvázal na nějakou dobu, protože já než k nim šel tak jsem se díval na net a řekl jsem si rovnou o smlouvu na dobu neurčitou s tím že výpovědku mám pak tři měsíce, kdybych chtěl odejít. Zlákala mě u nich cena za odběr plynu, která mi přijde dobrá.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6212
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 10 srp 2017 12:29

Nemám s tímto distributorem zkušenost, takže jen obecně - neskoč na nějaké sladké řečičky a podle dosavadních faktur (spotřeby) si spočítej, co se ti vyplatí - a to včetně paušálních plateb...
Osobně jsem také proti smlouvám s definovanou fixní cenou energie, které nemůžeš bez sankcí kdykoli vypovědět - osobně jsem díky smlouvě na dobu neurčitou v posledních letech cca 10 % ´ušetřil´ - ale to si musíš zvážit sám (distributoři na tyhle typy smluv tlačí, protože jim umožní lépe plánovat).

Lubajs

Nový příspěvek od Lubajs » 05 zář 2017 10:18

Ahoj, BOHEMIA ENERGY mi nabízí silovku za 0,95 hal./kWh a to ve VT i NT. Je výhodnější podepsat smlouvu na jeden rok nebo na neurčitou dobu?
Díky za odpovědi.

Tonda K.

Nový příspěvek od Tonda K. » 13 zář 2017 17:28

Lubajs Ahoj, BOHEMIA ENERGY mi nabízí silovku za 0,95 hal./kWh a to ve VT i NT. Je výhodnější podepsat smlouvu na jeden rok nebo na neurčitou dobu?
Díky za odpovědi.
Já si řekl o smlouvu na dobu neurčitou ta mně přijde zdaleka jako nejvýhodnější protože veškeré rozhodování je na mé straně a nemusím si hlídat žádné potřebné datumy kdybych chtěl někdy smlouvu vypovědět. Jediné co tam je, že ta výpovědní doba mi pak trvá 3 měsíce, ale to už máte v podmínkách. Jinak z cenově je to OK.

Tessy

Nový příspěvek od Tessy » 09 říj 2017 16:14

Ahoj Lubajsi, doma jsem hodně využívala noční proud ..myčka, pračka a teď už i sušička. Takže když nám s návrhem nízkýho proudu po celý den volali, tak jsme o tom moc dlouho nepřemýšleli a vzali to. Vyřizoval to sice manžel, ale se smlouvou se radil, dali nám na výběr, ale taky jsme šáhli po tý na neurčito jak píše Tonda. Máme to vyřízený a smlouva, jednání vše ok.

Jiří Svěchota

Nový příspěvek od Jiří Svěchota » 23 lis 2017 17:26

My jsme k nim měli trochu zkomplikovaný přechod protože už předchozí firma nás nechtěla uvolnit, podali jsme u nich žádost o změnu dodavatele a záhadným způsobem se nám u nich objevil nedoplatek, takže Bohemia energy, když jsme se k nim hlásili, tak nám s nimi pomohla to dát do latě. Hodně pomohli a byli vstřícní.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  •    marketagent.com zkušenosti recenze?
       od martínek » 31 srp 2017 07:47 »
    2 Příspěvků
    700 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Jitule
    31 srp 2017 11:21
  •    Handy heater recenze
       od Cvanc » 30 bře 2017 08:40 »
    6 Příspěvků
    1097 Zobrazení
    Poslední příspěvek od dabač
    28 led 2018 08:50
  •    Jena nábytek Vaše zkušenosti
       od Dana K. » 15 bře 2016 08:21 »
    4 Příspěvků
    792 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Standa
    07 črc 2016 11:43
  •    V Penny ceny neodpovídají zkusenosti.
       od Halina » 28 bře 2016 09:56 »
    6 Příspěvků
    669 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Matěj
    12 dub 2016 14:59
  •    E-čtečka zkušenosti
       od Jitunka21 » 05 dub 2016 18:49 »
    3 Příspěvků
    499 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Paulie
    05 dub 2016 20:07