Temperovat přes zimu neobývaný dům?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Oleg999

Temperovat přes zimu neobývaný dům?

Nový příspěvek od Oleg999 » 23 pro 2016 14:59

Pokud v rodinném domě nikdo měsíc nebude v zimě, je nutné ho temperovat nebo nechat topení úplně vypnuté? Kvůli plísním nebo tak.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 23 pro 2016 15:16

Ono jde o to že měsíc je dost dlouhá doba a nikdy nevíte jak bude tuhá zima v době vaší nepřítomnosti.Rizika tu jsou v podobě zamrznutí rozvodu vody,zamrznutí topení.Ta plíseň by mě až zase tak neděsila ta se vyskytne hlavně při zvýšené relativní vlhhosti což při mrazech nehrozí.Mám zkušenost že při nepřítomnosti okolo 10 dnů při netemperování domu potom trvalo zhruba 2 dny při plném výkonu kotle než se v baráku ustálila teplota na úrovni před nepřítomností v domě.Pravda je ta že dneska mám barák zateplený ale stejně když byt v patře byl přes zimu nevyužíván tak jsem těch pět cimer temperoval.Musíte to odzkoušet v tomto vám asi nikdo zasvěceně radu dát nemůže.V jakém stavu je váš barák víte jen vy a nikdo jiný.

Oleg999

Nový příspěvek od Oleg999 » 23 pro 2016 16:41

To máte pravdu. No myslím že měsíc to barák přežije.

Halina

Nový příspěvek od Halina » 25 pro 2016 14:55

Určitě by nebylo od věci pustit topení několik dní předtím než se vrátíte. Jinak budete čekat dlouho než se dům vyhřeje na nějakou teplotu. Třeba soused by mohl topení pustit.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek