Je krůtí mleté maso suché?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Aleš Strádal

Je krůtí mleté maso suché?

Nový příspěvek od Aleš Strádal » 05 led 2018 07:16

Budou karbanátky z mletého krůtího masa suché?




Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 05 led 2018 07:33

Suché nebudou. Suchá jsou krůtí prsa, ale mleté krůtí maso se dělá z odřezků a zbytků z ostatních částí těla a tam je i tuk.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 05 led 2018 08:29

Osobně bych si mleté 'drůbeží' nekoupil (ani krůtí ne, dokonce ani pštrosí) - riziko nekvality je tam velmi vysoké (je to maso, které se snadno kontaminuje čímkoli a rychle se kazí)... BTW - on to někdo vůbec prodává???
___
Pokud si je chceš namlet sám - namel si je dle chuti a potřeby - a chceš-li vhodné na karbanátky, přidej i kůži (kolagen).
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 05 led 2018 09:57

Je suché, ale můžeš ho udělat šťavnatějším, když přidáš na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Přidáš - li kůže, budou tuhé!

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 05 led 2018 13:17

Mudr.Lant Je suché, ale můžeš ho udělat šťavnatějším, když přidáš na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Přidáš - li kůže, budou tuhé!
Krůtí kůže bude tuha??? I-:(


Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 05 led 2018 14:20

Mudr.Lant Je suché, ale můžeš ho udělat šťavnatějším, když přidáš na drobné kostičky nakrájenou slaninu.
Je suché? No každý nechce kalorickou bombu. :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 05 led 2018 15:41

mowla Krůtí kůže bude tuha??? I-:(
Každá kůže obsahuje kolagen, i krůtí...a divil bych se, kdyby k mletému si přikupovala také kůži. :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 05 led 2018 15:44

Ann Je suché? No každý nechce kalorickou bombu. :lol:
Ne každý chce kalorickou bombu, ale každý chce, aby sekaná nebyla jako piliny a po usmažení (upečení) se drolila. :lol:

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 05 led 2018 16:08

Mudr.Lant Každá kůže obsahuje kolagen, i krůtí...a divil bych se, kdyby k mletému si přikupovala také kůži. :lol:
Možná chodím do špatných Masen, ale...
1. Dopředu namleté drůbeží bych nekoupil ani z pstrosa (to už jsem psal)
2. Nikde jsem mleté drůbeží neviděl (nebo jsem si nevšiml??)
3. Namlet si doma můžeš co chceš (a pokud bych náhodou někdy, nedejboze, dělal krůtí sekanou, hambace, čevabčiči, karbanátky....
- určitě bych si maso mlel sám
- určitě bych přidal kůži (kolagen je to pojivo - uvědom si tlačenku)
4. Neodpověděl jsi mi na to, že rozporuju tvůj názor o "tvrdé kůži"...
- tlačenka je tvrdá??
- jitrnice či jelita jsou tvrdá??
- je tvrdý sulc??
- a co gumoví medvídci?? - to je skoro čistý hovězí kolagen, jen dovonany, dobarveny a dochuceny
:lol: :lol: :lol:

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 05 led 2018 16:09

Mudr.Lant Ne každý chce kalorickou bombu, ale každý chce, aby sekaná nebyla jako piliny a po usmažení (upečení) se drolila. :lol:
Inu, kolagen...
:lol:
Vajíčky to nedohoní s...
:lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 05 led 2018 16:15

mowla Inu, kolagen...
:lol:
Vajíčky to nedohoní s...
:lol:
Netřeba toliko vajíček, stačí slaninka. :lol:

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 05 led 2018 16:25

Masny asi mleté krůtí nevedou, ale balené v supermarketech občas bývá. Já ho koupila jen jednou a už nikdy víc. :lol: Mastné bylo až moc a chuťově žádná sláva. :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 05 led 2018 16:28

Navštiv Rabbit, kde veliký výběr, i kůže tam jsou k sehnání. :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 05 led 2018 16:32

mowla Možná chodím do špatných Masen, ale...
1. Dopředu namleté drůbeží bych nekoupil ani z pstrosa (to už jsem psal)
2. Nikde jsem mleté drůbeží neviděl (nebo jsem si nevšiml??)
3. Namlet si doma můžeš co chceš (a pokud bych náhodou někdy, nedejboze, dělal krůtí sekanou, hambace, čevabčiči, karbanátky....
- určitě bych si maso mlel sám
- určitě bych přidal kůži (kolagen je to pojivo - uvědom si tlačenku)
4. Neodpověděl jsi mi na to, že rozporuju tvůj názor o "tvrdé kůži"...
- tlačenka je tvrdá??
- jitrnice či jelita jsou tvrdá??
- je tvrdý sulc??
- a co gumoví medvídci?? - to je skoro čistý hovězí kolagen, jen dovonany, dobarveny a dochuceny
:lol: :lol: :lol:
Bod 4 Vše je tuhé a tuhá by byla i sekaná, ta má být šťavnatá, tedy vynikající na skus -:-/

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 05 led 2018 16:50

Mudr.Lant Bod 4 Vše je tuhé a tuhá by byla i sekaná, ta má být šťavnatá, tedy vynikající na skus -:-/
Až budu mít cestu, dovezu ti ne pivo, ne pečení, ne steak - dovezu ti hambáč...
:lol: :lol: :lol:
Jo - ne drůbeží...
:lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 05 led 2018 17:05

mowla Až budu mít cestu, dovezu ti ne pivo, ne pečení, ne steak - dovezu ti hambáč...
:lol: :lol: :lol:
Jo - ne drůbeží...
:lol:
Co není z masa nejím, tedy ani hambáč. Jo, stav se,dáme si do držky. ;)

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 05 led 2018 17:13

Mudr.Lant Co není z masa nejím, tedy ani hambáč. Jo, stav se,dáme si do držky. ;)
Já i hambace dělám z masa...
Neplet si mne s mekacem...
:lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 05 led 2018 17:19

mowla Já i hambace dělám z masa...
Neplet si mne s mekacem...
:lol:
A víš ty, že já ho měl, ten hambáč, v hubě, když jsem projížděl v devadesátých letech okolo Mc...a to bylo naposled? To raději ruské pirožky.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  •    Jak poznat kvalitní mleté maso ?
       od Heluš » 28 bře 2016 10:06 »
    2 Příspěvků
    1312 Zobrazení
    Poslední příspěvek od prasák
    30 bře 2016 08:23
  •    Je na mleté maso doma kvalitnější?
       od Bystřina » 04 srp 2017 09:45 »
    3 Příspěvků
    697 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Drahomíra
    04 srp 2017 09:48
  •    Jak dlouho vydrží zmražené mleté maso?
       od Gabina777 » 20 pro 2018 20:41 »
    3 Příspěvků
    1001 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Gabina777
    21 pro 2018 01:09
  •    Jak na suché a popraskané rty?
       od Nikola Volková » 08 dub 2016 08:48 »
    2 Příspěvků
    822 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Paulie
    08 dub 2016 23:55
  •    Jak se zbavit suché pokožky na rukou?
       od Bětka » 14 dub 2016 15:17 »
    3 Příspěvků
    817 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Jitule
    14 dub 2016 15:57