Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
santiago

Proč není světlé pečivo zdravé?


Nový příspěvekod santiago » 28 zář 2016 10:15

Proč nejsou světlé rohlíky zdravé ale celozrnné ano?






Uživatelský avatar
Ann
Příspěvků 6433
Registrován 06 črc 2016 09:33


Nový příspěvekod Ann » 28 zář 2016 13:15

Není přímo nezdravé, snad jen pro alergiky a celiaky, protože obsahuje lepek. Ale je pro tělo zbytečné, neobsahuje žádné důležité látky a vede k tloustnutí. Je z bílé mouky a ta se vyrábí jen ze středů zrn, neobsahuje tedy téměř žádnou vlákninu, ani minerály, zato je plné soli. Prostě naše tělo ho nepotřebuje.

dabač
Příspěvků 2109
Registrován 06 črc 2016 14:10


Nový příspěvekod dabač » 28 zář 2016 19:04

Ona otázka je trochu zavádějící.Pekaři ví že lide jsou přesvědčeni že tmavé je zdravé.No a proto se pečivo vesele přibarví karamelem a všichni jsou spokojeni.Nemluvím o celozrnném pečivu.




  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  •    Proč rybenka nepřežije na světle?
       od Olina » 16 kvě 2018 07:55 »
    1 Příspěvků
    67 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mowla
    16 kvě 2018 10:19
  •    Proč nemají supermarkety pečivo hned na začátku?
       od Milovan » 20 lis 2017 23:11 »
    3 Příspěvků
    80 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Jitka
    20 lis 2017 23:15
  •    Přežije Rybenka na světle?
       od MACH » 19 pro 2016 15:52 »
    2 Příspěvků
    194 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Lets
    19 pro 2016 17:51
  •    Nechávat prášky na světle?
       od Běta » 10 úno 2017 14:03 »
    6 Příspěvků
    284 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ann
    10 úno 2017 18:44
  •    Dozrají banány na světle?
       od Knot » 14 srp 2017 14:58 »
    2 Příspěvků
    165 Zobrazení
    Poslední příspěvek od satam
    14 srp 2017 16:44