Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Tak jak na to
Nový příspěvek
od Tak jak na to » 20 úno 2017 07:44
V dřevěném štítu chaty udělali ptáci díry. Velikosti asi 5 x 5 cm. Čím tyto díry ve dřevě zadělat? Pokud možno něco co půjde přetřít barvou při natírání štítu.
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Portu.cz
a proto je doporučuji.

-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 20 úno 2017 08:05
Protože není fotka tak těžko radit.Ale udělejte z nouze ctnost a pokud se to nebude mydlit tak vyřežte nějaké srdíčka nebo placky a namontujte na ty otvory.Ale pokud strakapoudovi zachutnala vaše chata tak vás určitě navštíví znova.Instalujte tam atrapu dravce.Normálně jsou v prodeji a instalují se na zateplené paneláky kde tito ptáci dělají paseku na zateplení.Ale zda to je účinné tak o tom se dá pochybovat.Prý to ale po určitý čas funguje.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 20 úno 2017 10:39
To by stačily vyměnit 4 latě, ale jak tak koukám, chtělo by to zrenovovat celý štít.
-
Tak jak na to.
Nový příspěvek
od Tak jak na to. » 20 úno 2017 10:42
A co nějaký tmel a zalepit ty díry? Pak přetřít barvou? Do výměny celých prken se mi moc nechce nevím jak jsou tam přidělané.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 20 úno 2017 10:46
Jestli ti jde o to jen levně vyspravit, pak se mi líbí nápad Dabače, překrýt z vrchu něčím ozdobným ve dřevě. Lidé mají různě pojmenované svoje chaty, může to být dřevo s nápisem, nebo i paroží na dřevě.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 20 úno 2017 10:50
Mělo by to být přidělané prkny na falc. Máš pravdu, bylo by to náročnější a v tom případě to řešit jako dabač, prostě tam připevnit nějakou ozdobu, nebo vytvořit falešné okno. Pokud bys to nějak vytmelil, nedrželo by to a je docela možné, že by ptáci pokračovali ve své práci.
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 20 úno 2017 11:03
Jak jsem koukal na fotku tak jsem napočítalTěch utvorů asi10.A jsem přesvědčen že Strakapoudi budou pokračovat.Latě nejsou falcované a jak tam v suchém počasí vznikne mezera i když nevýrazná tak na to půjdou.Ještě by to mu zabránilo olištování těch mezer.Ale to znamená olištovat celý štít.Záleží jak se rozhodnete.Také se dá použít kanadský šindel těch možností je dost.Ono pokad by se jednalo o dva tři otvory tak by se to dalo markýrovat nějakou blbůstkopu jak už jsem psal.Ale vaše chata těm hajzlíkům zachutnala a tak vás větší investice nemine.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 20 úno 2017 11:30
Zvětšil jsem si obrázek a zjistil, že je celý štít proděravělý ?.... Tady by se měl vyměnit celý štít.
štít.jpg
...a že by byly latě nefalcované :?:
-
Tak jak na to.
Nový příspěvek
od Tak jak na to. » 20 úno 2017 16:01
Napadlo mi takové jednoduché řešení ale nevím jestli bude funkční. Co koupit prkna, nařezat je na potřebné rozměry a přibít na tento štít. Poté natřít a mohlo by to být hotové. Šlo by to takto vyřešit?
-
Tak jak na to.
Nový příspěvek
od Tak jak na to. » 20 úno 2017 17:01
Ještě se zeptám jaké prkna budou nejlepší? Ohoblovaná? Musím mít nějakou držku a zasunout je do sebe nebo stačí je natlouct hned vedle sebe?
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 20 úno 2017 17:11
Pokud použiješ řádně vysušené řezivo, je jedno, jestli to přibiješ na drážku nebo ne. Ale drážka je drážka. A hoblovaná prkna se lépe a kvalitněji natírají.
Ale když to tak vezmeš, proč rovnou nevyměnit celý štít, když to chceš nově pobít?
-
Tak jak na to.
Nový příspěvek
od Tak jak na to. » 20 úno 2017 17:15
Protože by to byla velká práce ty staré lišty sundat. Navíc si myslím že by takto mohla být chata i více zateplená a bylo by to jednodušší.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 20 úno 2017 17:24
Prkno na prkno mnoho izolace neudělá, ale může se časem stát, že původní prkna můžou trouchnivět, viz díry ve štítě, a jsi tam, kde jsi! Rozebrat původní obložení není tak těžké či složité. Osobně bych vyměnil všechna prkna. :idea:Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji.
-
-
- 2 Příspěvků
- 1124 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Zdenaaa
19 pro 2016 14:40