Kdy do těsta vmíchat kypřící prášek a sníh?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Halinaaa

Kdy do těsta vmíchat kypřící prášek a sníh?

Nový příspěvek od Halinaaa » 12 čer 2017 15:50

Kdy se do těsta vmíchává kypřící prášek a sníh? Mám je tam dát hned ze začátku?




Alivce

Nový příspěvek od Alivce » 12 čer 2017 15:52

Pamatuj si jednu důležitou zásadou při vaření a pečení. Pokud budeš do těsta přidávat kypřící prášek nebo sníh z bílků, vždy to udělej až na konec. Jinak nemáš zaručen dobrý výsledek.

Radka12345

Nový příspěvek od Radka12345 » 12 čer 2017 15:52

Samozřejmě že se tyto dvě ingredience přidávají až nakonec a v míchají se opatrně směrem od spoda vzhůru pomocí dřevěné měchačky.

Lilina

Nový příspěvek od Lilina » 12 čer 2017 15:54

Pokud bys přijela sníh dříve, stalo by se to že by spadnul a buchta by pak nebyla tak nadýchaná.

EMiL

Re: Kdy do těsta vmíchat kypřící prášek a sníh?

Nový příspěvek od EMiL » 06 lis 2018 18:29

Obě předchozí odpovědi jsou chybné, kypřící prášek je potřeba vmíchat do mouky,
teprve potom přidat další ingerdience a sníh zlehka vmíchat do „hotového“ těsta.


satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Re: Kdy do těsta vmíchat kypřící prášek a sníh?

Nový příspěvek od satam » 06 lis 2018 18:56

EMiL
06 lis 2018 18:29
Obě předchozí odpovědi jsou chybné, kypřící prášek je potřeba vmíchat do mouky,
teprve potom přidat další ingerdience a sníh zlehka vmíchat do „hotového“ těsta.
Emile, ta paní už má dávno pečeno a za rok a půl se to naučila Ovšem neříkám, že nemáš pravdu.

Mudr.Lant

Re: Kdy do těsta vmíchat kypřící prášek a sníh?

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 06 lis 2018 19:05

Odpověď EMiLA vítám. Ne každý umí hledat ve zdejším vyhledávači.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  •    Ozdoby z vizovického těsta
       od Píďalka » 30 bře 2016 09:56 »
    2 Příspěvků
    944 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Paulie
    30 bře 2016 11:42
  •    Co se zbytkem těsta na pizzu
       od Liborrr » 11 pro 2016 14:53 »
    3 Příspěvků
    1139 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ann
    11 pro 2016 16:00
  •    Teplota při kynutí těsta?
       od Pražák » 05 zář 2017 10:18 »
    1 Příspěvků
    898 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Jitule
    05 zář 2017 11:44
  •    Z kterého těsta děláte švestkové knedlíky?
       od Dobromila R. » 26 črc 2018 11:23 »
    1 Příspěvků
    497 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mowla
    26 črc 2018 12:12
  •    Proč mi prosakuje krém do piškotovýho těsta?
       od Iza » 17 říj 2018 17:31 »
    2 Příspěvků
    829 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    19 říj 2018 09:46