Stránka 1 z 1

Jak zahustit guláš chlebem?

Napsal 29 srp 2017 09:01
od pedro1009
Jak se zahušťuje guláš chlebem? To ho nakrájíte na malé kousky nebo nadrobit v ruce? Nadrobit to moc nejde. Můžu použít i kůrku nebo pouze pro bílé?

Napsal 29 srp 2017 09:25
od mowla
Je - v podstatě, jedno, jak chleba ´nakouskuješ´, dává se ze začátku vaření a tak se rozvaří na maděru...
Raději bez kůrek (těm trvá rozvaření déle). A raději použij chleba starý, klidně tvrdý (ten nalámeš).
___
Ale - já nezahušťuju ani chlebem ani moukou, dávám cca tolik cibule co masa a tu cibuli předem pomalu dusím do doby, než zkaramelizuje - to zahustí dostatečně.
Tady - topic12126.html - najdeš můj cca recept...
;)

Napsal 29 srp 2017 10:03
od Mudr.Lant
Zahušťovat chlebem jsem ještě nezkoušel, Mowla má pravdu s tou cibulí, ale pokud chci udělat více šťávy, udělám si tmavou jíšku a tou guláš zahustím.

Napsal 29 srp 2017 15:26
od Jitule
Pokud je chleba tvrdý dá se nakrouhat na hrubém struhadle.