Stránka 1 z 1
Jaký gril na zimu? Dá se grilovat i v zimním období?
Napsal 02 říj 2017 18:57
od Štíbr Tomáš
V čem může být úskalí grilování v zimě? Že bude maso z horní strany chladnout? Na jaké palivo gril na zimní grilování venku? A jde to vůbec i při venkovních teplotách pod nulou? Propeče se maso?
Napsal 02 říj 2017 18:59
od Matěj Trdelka
Určitě bude vhodný přiklápěcí gril. Na jaké palivo, to tě poradí někdo jiný. Nejsem odborník na grilování v zimě.
Napsal 02 říj 2017 19:02
od Mudr.Lant
No v zimě, plné sněhu, mrazu grilovat je pro opravdové fajnšmekry. Já v zimě používám elektrický gril, který má tu nevýhodu

, že tě neštípe dým z grilu na dřevo, ale pochutnáš si. To mi věř.
Napsal 02 říj 2017 19:09
od Matěj Trdelka
Nebo zabalit to maso na venkovním grilu do alobalu, pak by se taky mohlo propéct.

Napsal 02 říj 2017 19:17
od mowla
Grilovat můžeš v létě i zimě - gril je stejný, maso používáš stejné - na tepelnou úpravu masa nebo zeleniny nemá okolní teplota valný vliv.
Jen v létě je to pohodlnější - popíjíš chlazené pivo, netáhne ti na záda, nechladnou nohy a když jíš maso holýma rukama, nemrznou ti... Naopak výhodou je, že nelítají komáři a muchničky...
Ale grilovat můžeš přece i v bytě, garáži, zahradní chatě - v krbu, na sporáku, na vařiči.