Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Danush
- člen
- Příspěvků 5
- Registrován 12 říj 2017 12:22
Nový příspěvek
od Danush » 12 říj 2017 12:24
Dobrý den Chtěla bych zjistit jaký má právo Cizinec s kterým mám dítě a zapsala jsem do rodného listu udělat se svým vizem. On máte u sebe jen papír s kterými jsme byli na matrice potvrzení že je v rodném listě rodný list dítěte ještě nemá může s tímto papírem něco pro svůj užitek něco udělat? Chtěla bych vědět jestli je to trvalý nebo jen dlouhodobý nebo jen prodloužení pobytu zde protože to dělali jen kvůli vízu a nechal mě teď s dítětem sama tak bych chtěla vědět co mohu nebo nemohu a také co on má z toho přesně ve svůj prospěch Děkuji za odpověď
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Portu.cz
a proto je doporučuji.

-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 12 říj 2017 12:33
Musel jsem to číst třikrát, abych alespoň rámcově pochopil, na co se ptáš. Čeština hrozná a sloh a interpunkce ještě horší.
K věci: To, že je otcem nějakého dítěte mu nedává prakticky žádná práva, protože s vámi nemá žádný oficiální vztah. Takže nějaké sloučení rodiny a podobné věci vcelku nepřipadají v úvahu. Rodný list by stejně neměl dostat, ten snad dostanete vy, jelikož máte dítě v péči. Myslím, že nemá v ruce nic, co by mohl nějak ve svůj prospěch využít.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 12 říj 2017 13:15
Danush, jsi Češka? Pokud ano, musel by si tě vzít. Zapsáním do rodného listu dítěte nezískal vůbec nic. Získal jen povinnost platit na dítě.
-
Danush
- člen
- Příspěvků 5
Nový příspěvek
od Danush » 12 říj 2017 13:56
Předem mockrát děkuji za odpověď.Ahoj jo jsem ceska a on je Vietnamec ale celou dobu potřeboval pořád papír papír papír říkal že potřebuje papír aby tady mohl být tím že je v rodném listu určitě něco se svým pobytem tady musel udělat například třeba jen prodloužit pobyt je to možné?
-
Danush
- člen
- Příspěvků 5
Nový příspěvek
od Danush » 12 říj 2017 14:00
Vůbec tomu právě nerozumím a taky jsem si říkala že to není jen tak určitě trvaly dostat nemohl že ne??? Jaký jiný způsob je možné tímto zařídit něco ohledně pobytu?? Právě že v tom něco je a proto jsem tady a ptám se zjišťuji.
Pokud on nemá žádný příjem zatím jelikož nemůže podnikat (EET) tak z něj asi těžko dostanu nějaké peníze ? Vůbec nevím co teďka v téhle situaci mám dělat mám dítě na krku žádný příjem a ani nějaký výživný
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
Nový příspěvek
od satam » 12 říj 2017 14:06
Danush Vůbec tomu právě nerozumím a taky jsem si říkala že to není jen tak určitě trvaly dostat nemohl že ne??? Jaký jiný způsob je možné tímto zařídit něco ohledně pobytu?? Právě že v tom něco je a proto jsem tady a ptám se zjišťuji.
Pokud on nemá žádný příjem zatím jelikož nemůže podnikat (EET) tak z něj asi těžko dostanu nějaké peníze ? Vůbec nevím co teďka v téhle situaci mám dělat mám dítě na krku žádný příjem a ani nějaký výživný
Je uvedený jako otec? Dej ho k soudu! Sice úspěšnost je celkem malá, ale alespoň mu znepříjemníš život a možná z toho i něco vytlučeš. A v neposlední řadě jsi poučená, abys příště ne..kala s Vietnamci

-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 12 říj 2017 16:29
Danush Předem mockrát děkuji za odpověď.Ahoj jo jsem ceska a on je Vietnamec ale celou dobu potřeboval pořád papír papír papír říkal že potřebuje papír aby tady mohl být tím že je v rodném listu určitě něco se svým pobytem tady musel udělat například třeba jen prodloužit pobyt je to možné?
Že tím získal prodloužení pobytu je možné, ale jen krátkodobě. Aby tady mohl zůstat, musel by mít hlášené trvalé bydliště na stejném místě jako ty. Prostě by s tebou musel žít jako druh, nebo manžel.
Peníze nemáš, tak zajdi na sociálku, tam ti úřednice poradí na co všechno máš nárok a dá ti papíry na vyplnění žádostí o příspěvky. Některé jsou i tak ochotné, že s tebou sepíší žádost k soudu na určení výše výživného na dítě.
I kdyby neplatil, bude mu narůstat dluh a nakonec skončí ve vězení.
-
Danush
- člen
- Příspěvků 5
Nový příspěvek
od Danush » 12 říj 2017 18:38
Děkuju Vám mockrát za rady. Moc mi to pomohlo
-
Danush
- člen
- Příspěvků 5
Nový příspěvek
od Danush » 14 říj 2017 22:25
[Jenomže už nějakou dobu bydlim u nej a smlouva nájemní tak jsou tam obě jména moje i jeho... Jenomže první musí mit RL dítěte a naj. Smlouvu pohromadě v ruce aby to mohl udělat ze jo?? Protože RL prijde az z měsíc a ted jsem našla tu naj. smlouvu u nej v tašce tak jsem zacmarala všechny moje iniciali a datum??
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
Nový příspěvek
od satam » 14 říj 2017 22:45
Neděláš dobře a děláš to zbytečně. Originál nájemní smlouvy má i pronájemce (majitel bytu).
Navíc nájemní smlouva nemusí být to, co on potřebuje, podstatné je, zda skutečně reálně bydlíte ve společné domácnosti. Ta nájemní smlouva může být podpůrný doklad, ale tím, co jsi s vaší kopií provedla, jsi sobě určitě neprospěla.
Pobyt cizinců v ČR je upravený zákonem č.326/1999Sb. a ten je tak obsáhlý, že se v tom nemíním hrabat. Nejrozumnější by bylo zeptat se nějakého právníka, který se tou problematikou zabývá. Možná by ti poradili i na cizinecké policii.
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Portu.cz
a proto je doporučuji.

-
-
- 2 Příspěvků
- 1324 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Čertík
20 bře 2016 21:38