Stránka 1 z 1

Poradíte jak uskladnit mrkev, cerel,petržel?

Napsal 21 říj 2017 18:58
od Vendula Křivánková
Dobrý večer rádcové. Zbyla nám nějaká zelenina,ale nevíme jak ji uskladnit v panelákovém sklepě.Poradíte?

Napsal 21 říj 2017 21:14
od satam
Moje babička měla kořenovou zeleninu uskladněnou zapíchanou v červeném písku, ve kterém udržovala vlhkost (ne mokro!) Podstatná je však i nízká teplota, tuším někde kolem 5°C, což může být v paneláku problém.

Napsal 22 říj 2017 09:03
od Vendula Křivánková
Co to je ten červený písek?

Napsal 22 říj 2017 10:35
od satam
Klasický těžený nepraný písek z pískovny. Jeho barva je žlutá až oranžová a je způsobena obvykle příměsí červené hlíny, někdy se v něm vyskytují i hrudky té hlíny. Obvykle se ten písek používá (používal) do malty

Napsal 22 říj 2017 10:52
od Ann
Můžeš použít jakýkoliv písek, to je nejlepší uskladnění. A jestli to jde, nech ve sklepě pootevřené okýnko.

Napsal 22 říj 2017 14:10
od dabač
Osbně mám za to že s tím neuspěješ.Pokad někdo z tvých známých má dobrý sklep vhodný na uskladnění to znamená stálou teplotu a vhkost vzduchu tak tam ano.V paneláku pokud máš v mrazáku možnost ještě něco uskladnit tak zpracovat na zeleninu .Nastrouhat dát do mikrotenu a zamrazit.

Napsal 22 říj 2017 16:57
od satam
dabač Nastrouhat dát do mikrotenu a zamrazit.

Tentokrát s tebou opět souhlasím. Ostatně to koresponduje s mou odpovědí.