Stránka 1 z 1
Vanilkové rohlíčky se lámou
Napsal 30 říj 2017 09:03
od táňa
Co dělám špatně že se mě vanilkové rohlíčky lámou? Hlavně na koncích. Zkoušela jsem už první test vánočního cukroví.
Napsal 30 říj 2017 09:06
od Ann
Vanilkové rohlíčky se musí nechat odležet. Hned po upečení jsou velmi křehké, po vychladnutí ztvrdnou a když se nechají odležet jsou akorát.
Sundavej je z plechu velmi opatrně.
Napsal 30 říj 2017 09:07
od Mudr.Lant
Rohlíčky jsou křehké, tak se lámou. Děláš je ve formičkách? Možná by nebylo na škodu přidat do těsta více, ale ne moc, tuku.
Napsal 30 říj 2017 09:07
od Jitule
Ahoj Táňo. Chyba může být možná v tom že děláš konce příliš úzké do špičky. Já peču vanilkové rohlíčky tak, že je z nich spíše váleček. Není tak problém s tím že se lámou.
Napsal 30 říj 2017 09:13
od Ann
Dělám je jako Jitule. Ručně vytvořím delší váleček a nakrájím na stejné kousky, které při přendavání na plech lehce ohnu do rohlíčku.
Napsal 30 říj 2017 09:23
od Mudr.Lant
Právě na to jsem se ptal, jestli je peče ve formičkách. I u nás se pečou rohlíčky jako u vás.