Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Alena Müllerová
Nový příspěvek
od Alena Müllerová » 30 říj 2017 17:22
Syn po mně co chvíli požaduje, abych mu uvařila guláš nebo gulášovou polévku, ale nebaví mě stát u hrnce a míchat a míchat cibulku dozlatova. Máte někdo nějakou radu jak si to usnadnit?
-
Jitule
- člen
- Příspěvků 1592
- Registrován 20 bře 2016 07:27
Nový příspěvek
od Jitule » 30 říj 2017 18:06
Myslím si že to nejde usnadnit. Protože se bude cibulka připalovat. Možná ale někdo nějaký trik má a poradí. Já u toho musím stát a míchat. Jelikož ale vařím s láskou a ráda tak se to dá vydržet.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 31 říj 2017 08:58
... a protože se i u nás dost často používá smažená cibulka, tak si ji děláme do zásoby.
-
Jitule
- člen
- Příspěvků 1592
- Registrován 20 bře 2016 07:27
Nový příspěvek
od Jitule » 31 říj 2017 09:26
Mudr.Lant ... a protože se i u nás dost často používá smažená cibulka, tak si ji děláme do zásoby.
To je dobrý nápad a taky to vyzkouším. Jak ji pak skladuješ? Zamrazit?
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 31 říj 2017 09:56
Jitule To je dobrý nápad a taky to vyzkouším. Jak ji pak skladuješ? Zamrazit?
Taky si dělám cibuli do zásoby - vždycky tak 5 kilo najednou podusím, skladuju v mrazáku...

-
Jitule
- člen
- Příspěvků 1592
- Registrován 20 bře 2016 07:27
Nový příspěvek
od Jitule » 31 říj 2017 10:02
mowla Taky si dělám cibuli do zásoby - vždycky tak 5 kilo najednou podusím, skladuju v mrazáku...

Díky
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 31 říj 2017 10:13
Jitule Díky
Není zač...
Přeju příjemné pracovní úsilí - já cibulku pomaličku dusím tak 6 - 8 hodin (zpočátku stačí míchat jednou za čas, ke konci téměř trvale), skoro dočerna (není spálená, ale cukr v ní je zkaramelizovaný), je výtečně sladká a třeba do guláše naprosto geniální...

Tak pokud máš trpělivost, zkus to...
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 31 říj 2017 11:22
Jitule To je dobrý nápad a taky to vyzkouším. Jak ji pak skladuješ? Zamrazit?
Cibuli po usmažení skladuji i v lednici, v hermeticky uzavřené nádobě a tři měsíce určitě vydrží. Delší dobu nemám vyzkoušenou. Na obrázku je cibule zatavená do pytlíku cca 0,5 kg , kterou jsem usmažil pro dceru.

- IMG_20171031_110339.jpg (344.33 KiB) Zobrazeno 2495 x
-
Alena Müllerová
Nový příspěvek
od Alena Müllerová » 31 říj 2017 16:13
Děkuji vám za vaše rady a nápady. Ta smažená cibule do zásoby se mi líbí. Je kdykoliv k dispozici, zatím co ta zamrazená je trošku náročnější na úschovu a zdlouhavou přípravu k použití.
A ještě bych poprosila o recept na tu smaženou - bez zamrazování.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 31 říj 2017 16:39
Alena Müllerová Děkuji vám za vaše rady a nápady. Ta smažená cibule do zásoby se mi líbí. Je kdykoliv k dispozici, zatím co ta zamrazená je trošku náročnější na úschovu a zdlouhavou přípravu k použití.
A ještě bych poprosila o recept na tu smaženou - bez zamrazování.
Rád jej napíši, i když není náročný, dám ho tady později

-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 01 lis 2017 06:22
Alena Müllerová Děkuji vám za vaše rady a nápady. Ta smažená cibule do zásoby se mi líbí. Je kdykoliv k dispozici, zatím co ta zamrazená je trošku náročnější na úschovu a zdlouhavou přípravu k použití.
A ještě bych poprosila o recept na tu smaženou - bez zamrazování.
Mám dva postupy jak si udělat smaženou cibuli do zásoby. Jedním z nich je, že na kostičky (klasika) pokrájenou smažím za neustáleho míchání na oleji v kastrolu, kam se vejde košík z friťáku nebo kovové síto a to proto, aby se cibule v pravý čas rychle vytáhla, protože by zčernala a zhořkla. Necham ji okapat a ještě ji rozprostřu na papírové utěrky aby se tuk vsál a po vychladnutí ji dávám do lednice. U tohoto smažení je nevýhoda v tom, že se olej nedá použít, snad pod ryby.
Druhý postup je ten sám, jen používám sádlo, které se dá ještě použít na různé delikatesy.
Množství sádla/oleje závisí na množství cibule. Smaženou cibuli nesolím!
-
-
- 3 Příspěvků
- 746 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Erich Pichl
03 zář 2017 11:43
-
-
- 3 Příspěvků
- 747 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Lukáš Brázda
24 říj 2017 09:01
-
-
- 2 Příspěvků
- 1335 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ralf
14 kvě 2016 09:51
-
-
- 2 Příspěvků
- 1144 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od prasák
23 kvě 2016 07:45
-
-
- 2 Příspěvků
- 1268 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od prasák
23 čer 2016 10:27