Stránka 1 z 1

Při vaření lítá špenát všude okolo

Napsal 27 lis 2017 10:08
od Nouradská Helena
Jak vařit špenát? Před dovařením špenátu ho zahustím jíškou ale pak lítá všude okolo po celé kuchyni než se to převaří. Jak to udělat bez stříkanců všude okolo?

Napsal 27 lis 2017 10:11
od mowla
Hodně zahuštěné pyré musíš vařit na velmi mírném 'plameni' a za stálého míchání...
;)
Var.B - ve vodní lázni...
___
Osobně takový špenát nejím...
Zkus si udělat špenát listový zahuštěný hodně podušenou cibulkou...
;)

Napsal 27 lis 2017 10:11
od Mudr.Lant
Měla bys špenát stále míchat než se jíška provaří.

Napsal 27 lis 2017 12:32
od Ann
Myslíš zřejmě mražený špenát. Ten bývá plný vody a je třeba ho zahustit. Já jíšku do špenátu nedávám, nedávám ani vejce. Když použiji mražený špenát, nechám ho před vařením trochu rozmrznout a otvorem v sáčku přebytečnou vodu vymačkám. Než zcela rozmrzne a začne se vařit, mám hrnec přikrytý pokličkou, kterou odklopím, až když špenát začne bublat. Pak už jen za stálého míchání krátce povařím. Neprská. ;)