Stránka 1 z 1

Zkoušel jste někdo udělat domácí máslo?

Napsal 18 pro 2017 16:24
od Fíla
Zkoušel jste někdo výrobu domácího másla utlučeného ze smetany? Jak to dopadlo? Opravdu se to dá pak namazat na chleba a chutná to jako máslo?

Napsal 18 pro 2017 16:28
od satam
Není to až tak velký problém. Ale určitě ho neuděláš z mléka/smetany, koupeného v běžném obchodě/supermarketu. Musíš mít čerstvé mléko/smetanu přímo od chovatele a zpracovat si vše sám.

Napsal 18 pro 2017 16:47
od Fíla
Myslel jsem koupit tu nejvíce procentní smetanu co se v obchodě prodává a z té to zkusit.

Napsal 18 pro 2017 16:50
od mowla
Ne...
Nemám tu potřebu...
;)

Napsal 18 pro 2017 16:52
od satam
Fíla Myslel jsem koupit tu nejvíce procentní smetanu co se v obchodě prodává a z té to zkusit.
Ani z té máslo neuděláš, už je "zpracovaná".

Napsal 18 pro 2017 16:55
od Mudr.Lant
Jako dítě, kdy matka pracovala v zemědělství a byla u zdroje mléčného tuku, se doma ručně (bez máselnice) vyrábělo máslo stloukáním, kdy se smetana nalila do uzavíratelné nádoby se širokým hrdlem a tak dlouho se s s ni třepalo, až se vytvořila hrudka másla takto vyrobené máslo mělo neskutečně dobrou chuť. Dnes je tomu taky příležitost, když koupíš v obchodě smetanu nad 30 %, ale musí být bez stabilizátorů a tím primitivním způsobem máslo stlučeš. Po značném zdražení másla v posledních měsících, mnohé hospodyňky tak dělaly. Takže NEMUSÍŠ mít čerstvé mléko/smetanu od zemědělce.

Napsal 18 pro 2017 17:07
od mowla
satam Ani z té máslo neuděláš, už je "zpracovaná".
Houbeles...
:lol:
Klidně si smetanu kup a vyzkoušej si to...
Jen - musí to být smetana čerstvá, bez konzervantů...