Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
deda
Nový příspěvek
od deda » 25 pro 2017 17:38
Jaký to má důvod že lidé vaří brambory na zelňačku zvlášť?
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 25 pro 2017 17:44
Pokud je budeš vařit společně tak brambora se neuvaří a bude tvrdší.Mě to osobně ale vyhovuje.
-
Jitule
- člen
- Příspěvků 1592
- Registrován 20 bře 2016 07:27
Nový příspěvek
od Jitule » 25 pro 2017 17:47
Přesně tak pokud vaříš brambory s kysaným zelím, tak jsou na povrchu zatvrdlé. Já to ale také vařím dohromady a nevadí mi to.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 25 pro 2017 18:20
Oba kolegové odpověděli správně...

Jen dodám, že já do zelnacky brambory nedávám vůbec, mám rád ostrou chuť kysaného zelí a brambory ji zjemní...

-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 25 pro 2017 18:46
deda Jaký to má důvod že lidé vaří brambory na zelňačku zvlášť?
Vařím je taky extra z důvodu, které napsali kolegové a kolegyně. Vařit valašskou kyselicu bez brambor, není kyselica.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 25 pro 2017 19:39
Mudr.Lant Vařit valašskou kyselicu bez brambor, není kyselica.
Někdo je hladovějící (brambory), někdo drsnější (bez brambor)...

Ale máš pravdu, prava valasska kyselica je s brambory (a houbama!), byl to chudý kraj...

-
-
- 1 Příspěvků
- 705 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
04 led 2018 09:48
-
-
- 3 Příspěvků
- 2636 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Hedvika Šmídová
19 lis 2017 10:32
-
-
- 2 Příspěvků
- 1036 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jitule
11 čer 2016 19:17
-
-
- 2 Příspěvků
- 822 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Sindy
28 bře 2017 11:56
-
-
- 4 Příspěvků
- 1041 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
29 bře 2017 10:07