Proč lidé vaří brambory na zelňačku zvlášť?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
deda

Proč lidé vaří brambory na zelňačku zvlášť?

Nový příspěvek od deda » 25 pro 2017 17:38

Jaký to má důvod že lidé vaří brambory na zelňačku zvlášť?




dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 25 pro 2017 17:44

Pokud je budeš vařit společně tak brambora se neuvaří a bude tvrdší.Mě to osobně ale vyhovuje.

Uživatelský avatar
Jitule
člen
Příspěvků 1592
Registrován 20 bře 2016 07:27

Nový příspěvek od Jitule » 25 pro 2017 17:47

Přesně tak pokud vaříš brambory s kysaným zelím, tak jsou na povrchu zatvrdlé. Já to ale také vařím dohromady a nevadí mi to.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 25 pro 2017 18:20

Oba kolegové odpověděli správně...
;)
Jen dodám, že já do zelnacky brambory nedávám vůbec, mám rád ostrou chuť kysaného zelí a brambory ji zjemní...
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 25 pro 2017 18:46

deda Jaký to má důvod že lidé vaří brambory na zelňačku zvlášť?
Vařím je taky extra z důvodu, které napsali kolegové a kolegyně. Vařit valašskou kyselicu bez brambor, není kyselica.


Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 25 pro 2017 19:39

Mudr.Lant Vařit valašskou kyselicu bez brambor, není kyselica.
Někdo je hladovějící (brambory), někdo drsnější (bez brambor)...
;)
Ale máš pravdu, prava valasska kyselica je s brambory (a houbama!), byl to chudý kraj...
:lol:


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek