Stránka 1 z 1

Čím nastrouhat kokosový ořech?

Napsal 10 led 2018 17:02
od Jája
Ahojky.Čím nastrouhat kokosový ořech aby nebyl drolivý. Chci to na ozdobu tak aby to vypadalo pěkně.

Napsal 10 led 2018 17:28
od mowla
Čím???
Nevím...
___
Na čem?
Na struhadle - ideálně jemném a hlavně ostrém...
___
...aby nebyl drolivý...???
No...
- ořech musí být zralý (tedy určitě bez 'mléka', raději i téměř bez vody)
- dužinu musíš před strouháním nechat vyschnout (neměla by obsahovat vodu v tekutém stavu, dokonce by ani neměla 'slzet')
___
Nejjednodušší variantou - u nás (ČR) a nyní - kup si strouhaný kokos.
Var.B - otevři zralý kokos, oloupej dužinu (důkladně, 'hnědé' by tam zbýt nemělo), nech usušit - pak strouhej.
Var.C - otevři zralý kokos, oloupej dužinu (viz výše), nastrouhej na hrubém struhadle - a nech doschnout (sušička. trouba...)
___
Nepíšeš, proč chceš zdobit - tak jen podotýkám, že uvařit dobrou svíčkovou z lokálních zdrojů je výrazně jednodušší, než se z lokálních zdrojů pokoušet o asijskou kuchyni...
;)

Napsal 10 led 2018 19:17
od Jája
Kdybych neměla kokos v takovém stavu, aby se dal strouhat,,tak se neptám.,Ten prodávaný strouhaný kokos má delší vločky, ale pokud strouhám ten můj, je to drobné jako strouhanka. A poznámka o tom, proč chci zdobit je mimo mísu. Ona ta tvoje svíčková ozdobená šlehačkou s brusinkami vypadá také jinak, než kung - pao bez arašídů.

Napsal 11 led 2018 09:54
od mowla
Jája Kdybych neměla kokos v takovém stavu, aby se dal strouhat,,tak se neptám.,Ten prodávaný strouhaný kokos má delší vločky, ale pokud strouhám ten můj, je to drobné jako strouhanka. A poznámka o tom, proč chci zdobit je mimo mísu. Ona ta tvoje svíčková ozdobená šlehačkou s brusinkami vypadá také jinak, než kung - pao bez arašídů.
1. svíčkovou dělám bez placance šlehačky...
:lol:
2. mas-li kokos i struhadlo potřebných kvalit, měla bys dospět i ke kvalitnímu výsledků - pokud tomu tak není, je kokos nebo struhadlo (nebo ruce? :lol: ) kvalit nedostačujících...
Co jiného??

Napsal 11 led 2018 17:34
od Mudr.Lant
Manželka cukrářka, zkoušela i takový ořech jak píšeš, samé drobné částice. Někdy se ji podaří koupit už nastrouhaný a ten má už vločky, jak je vidět na raffaellu a krásně se s ním zdobí dorty.