Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Agáta
Nový příspěvek
od Agáta » 23 led 2018 17:38
Nemám mnoho času a chci uvařit vývar v tlakáči. Bude čirý?
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 23 led 2018 17:43
Ne, nebude - neodstranis v počáteční fázi varu vysrazenou krev...
Ale dá se tomu pak odpomoci (bílkem, přefiltrováním).

Jen - jak málo času máš?
Drůbeží vývar táhnutím trvá max 2 hodiny...

-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 23 led 2018 18:50
Agáta Nemám mnoho času a chci uvařit vývar v tlakáči. Bude čirý?
Vývar už můžeš mít asi uvařený, ale já ti garantuji, že i v tlakáči bude vývar čirý.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 23 led 2018 18:59
mowla Ne, nebude - neodstranis v počáteční fázi varu vysrazenou krev...
Ale dá se tomu pak odpomoci (bílkem, přefiltrováním).

Jen - jak málo času máš?
Drůbeží vývar táhnutím trvá max 2 hodiny...

Mowlo, manželka vaří týdně vývar z jakéhokoli masa a kostí, ale nikdy nesbírá vysráženou krev a to nemluvím o nějakém filtrování a vývar je čirý. Řekni, kterou polévku ti tu mám vložit, abys viděl, jak vypadá vývar bez nějakého sr@ní.
Kosti i případné maso vloží do studené vody, uvede k varu a nechá polévku jen probublávat, jak říkáš - dvě a více hodin, a až potom dává kořenovou zeleninu, kterou vaří do změknutí.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 23 led 2018 19:07
Doktore - někdy na jednom sporáku a v jednom čase uvaříme 2 vývary...
Ty svůj, já můj...
A porovnáme...

Do té doby je nesmyslné nabízet, že mi polévku pošleš mailem...
___
Přinesl jsem svůj názor podlozeny nějakými zkušenostmi, ty svůj názor podlozeny jinými zkušenostmi...
OK...
Proč se dohadovat?

-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 23 led 2018 19:58
mowla Doktore - někdy na jednom sporáku a v jednom čase uvaříme 2 vývary...
Ty svůj, já můj...
A porovnáme...

Tak to přijdu ochutnat a posoudit. Připrav i tu svíčkovou.

Když nakupuješ na Černém mostě, nemám to k tobě daleko.

-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 25 led 2018 11:50
mowla Doktore - někdy na jednom sporáku a v jednom čase uvaříme 2 vývary...
Ty svůj, já můj...
A porovnáme...

Do té doby je nesmyslné nabízet, že mi polévku pošleš mailem...
___
Přinesl jsem svůj názor podlozeny nějakými zkušenostmi, ty svůj názor podlozeny jinými zkušenostmi...
OK...
Proč se dohadovat?

Na jednom sporáku vařit dva vývary nebudeme, nerad bych se zesměšnil...
Za druhé, nikde jsem nepsal, že bych ti poslal můj vývar mailem...
Ano, dohadovat se je nesmyslné.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 25 led 2018 14:16
Ann Tak to přijdu ochutnat a posoudit. Připrav i tu svíčkovou.

Když nakupuješ na Černém mostě, nemám to k tobě daleko.

Bydlím na severu Prahy, ale těch cca 10 kilaku z Čerňáku už taky zvládneš...

OK, jen před svíčkovou nebude drůbeží, nýbrž hovězí - a čistý, na povzbuzení chutě je bujón lepší, než něčím zaplněný vývar...

Tak teď jen přesvědčit Doktora, aby přijel a také se nebál něco uvařit... tedy vyvar, myslím...

-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 25 led 2018 14:18
Mudr.Lant Na jednom sporáku vařit dva vývary nebudeme, nerad bych se zesměšnil...
Co blbneš, vařit umíš, ne??

Já bych chtěl poznat to know-how, jak uvařit čirý vývar bez odebrání vypenene krve...

-
-
- 8 Příspěvků
- 1219 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
12 říj 2017 01:30
-
-
- 2 Příspěvků
- 2515 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jitule
23 bře 2016 07:54
-
-
- 3 Příspěvků
- 972 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
01 říj 2016 15:22
-
-
- 8 Příspěvků
- 3737 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
02 pro 2016 16:23
-
-
- 3 Příspěvků
- 976 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Iva28
06 pro 2016 09:45