Jak silné maso na řízky?
Napsal 07 úno 2018 12:13
Na jak silné plátky nakrájet na řízky vepřovou pečeni?
Všeobecná poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata.
https://www.24poradna.eu:443/
Doktore, nerad nesouhlasím - ale karé je čisté, stačí dobře odblanit a nic se kroutit nebude...Mudr.Lant Nařezat je můžeš na 1 cm silné a pokud je maso z mladého kusu, stačí ho naklepat zaťatou pěstí a okraje nařízni ať se řízky nekroutí.
Mimo téma. Hele, ty ses nějak vybarvil, ty přímo tokáš.mowla Karé na pečeni krájím tak na necelý centimetr silné plátky, nenaklepávám.
A nakládám do směsi cca 150 ml jogurtu, dvě vejce (to stačí tak na kilo masa), jemně přesolit (maso sůl stáhne), okořenit dle chuti (přidávám chillie) - nejméně na několik hodin, ale klidně i týden (v lednici). Pak obaluju jen ve strouhance (je to méně pracné, zejména, pokud jde o nepořádek...).
To je úúúplně jinej pták...Mudr.Lant Mimo téma. Hele, ty ses nějak vybarvil, ty přímo tokáš.
Mowlo, celou kotletku odblaňuješ? Já bych raději odblanil pannu, ale ta se nad 15+ těžko hledá.mowla Doktore, nerad nesouhlasím - ale karé je čisté, stačí dobře odblanit a nic se kroutit nebude...
Tak mi kotletku odblaň, ať nemusím naříznout okraje.mowla Doktore, nerad nesouhlasím - ale karé je čisté, stačí dobře odblanit a nic se kroutit nebude...
Mudr.Lant Mowlo, celou kotletku odblaňuješ? Já bych raději odblanil pannu, ale ta se nad 15+ těžko hledá.
Okrajuju veškeré zbytky okolního svalstva - nechávám jen čisté karé...Mudr.Lant Tak mi kotletku odblaň, ať nemusím naříznout okraje.![]()
Chtěl si říct flaksny, že?mowla Okrajuju veškeré zbytky okolního svalstva - nechávám jen čisté karé...
A neboj - ty ořezky zužitkuju na nudličky...