Stránka 1 z 1

Jak silné maso na řízky?

Napsal 07 úno 2018 12:13
od Láďa H. 47
Na jak silné plátky nakrájet na řízky vepřovou pečeni?

Napsal 07 úno 2018 12:22
od mowla
Karé na pečeni krájím tak na necelý centimetr silné plátky, nenaklepávám.
A nakládám do směsi cca 150 ml jogurtu, dvě vejce (to stačí tak na kilo masa), jemně přesolit (maso sůl stáhne), okořenit dle chuti (přidávám chillie) - nejméně na několik hodin, ale klidně i týden (v lednici). Pak obaluju jen ve strouhance (je to méně pracné, zejména, pokud jde o nepořádek... ;)).
;)

Napsal 07 úno 2018 12:29
od Mudr.Lant
Nařezat je můžeš na 1 cm silné a pokud je maso z mladého kusu, stačí ho naklepat zaťatou pěstí a okraje nařízni ať se řízky nekroutí.

Napsal 07 úno 2018 12:34
od mowla
Mudr.Lant Nařezat je můžeš na 1 cm silné a pokud je maso z mladého kusu, stačí ho naklepat zaťatou pěstí a okraje nařízni ať se řízky nekroutí.
Doktore, nerad nesouhlasím - ale karé je čisté, stačí dobře odblanit a nic se kroutit nebude...
;)

Napsal 07 úno 2018 12:34
od Mudr.Lant
mowla Karé na pečeni krájím tak na necelý centimetr silné plátky, nenaklepávám.
A nakládám do směsi cca 150 ml jogurtu, dvě vejce (to stačí tak na kilo masa), jemně přesolit (maso sůl stáhne), okořenit dle chuti (přidávám chillie) - nejméně na několik hodin, ale klidně i týden (v lednici). Pak obaluju jen ve strouhance (je to méně pracné, zejména, pokud jde o nepořádek... ;)).
;)
Mimo téma. Hele, ty ses nějak vybarvil, ty přímo tokáš. :lol:

Napsal 07 úno 2018 12:38
od mowla
Mudr.Lant Mimo téma. Hele, ty ses nějak vybarvil, ty přímo tokáš. :lol:
To je úúúplně jinej pták...
:lol:
Na zimu si nechávám chomáčky šedivých štětin, i to málo (vlasů mám dost - ale na menší hlavu, no, asitak na golfovej míček) hřeje... No - a tak jsem změnil nejen design, ale i avatar...
;)

Napsal 07 úno 2018 12:56
od Mudr.Lant
mowla Doktore, nerad nesouhlasím - ale karé je čisté, stačí dobře odblanit a nic se kroutit nebude...
;)
Mowlo, celou kotletku odblaňuješ? Já bych raději odblanil pannu, ale ta se nad 15+ těžko hledá. :lol:

Namátkou: http://alenkyfood.blog.cz/1005/veprove- ... m-prelivem

Napsal 07 úno 2018 13:05
od Mudr.Lant
mowla Doktore, nerad nesouhlasím - ale karé je čisté, stačí dobře odblanit a nic se kroutit nebude...
;)
Tak mi kotletku odblaň, ať nemusím naříznout okraje. :lol:

kotl..png

Napsal 07 úno 2018 13:10
od mowla
Mudr.Lant Mowlo, celou kotletku odblaňuješ? Já bych raději odblanil pannu, ale ta se nad 15+ těžko hledá.
:lol:
I ty jeden - to je o infarkt...
:lol:
Pepa se vrátí domů a děda se ho hned mezi dveřmi ptá: „Kde jsi byl celý den?”
Jeník: „Ale, šel jsem na zkušenou, dědo.”
Děda: „Tak je to správné, synku, lepší na zkušenou než na pannu.”

Napsal 07 úno 2018 13:12
od mowla
Mudr.Lant Tak mi kotletku odblaň, ať nemusím naříznout okraje. :lol:
Okrajuju veškeré zbytky okolního svalstva - nechávám jen čisté karé...
;)
A neboj - ty ořezky zužitkuju na nudličky...
;)

Napsal 07 úno 2018 19:44
od Mudr.Lant
mowla Okrajuju veškeré zbytky okolního svalstva - nechávám jen čisté karé...
;)
A neboj - ty ořezky zužitkuju na nudličky...
;)
Chtěl si říct flaksny, že? :lol: