Co s králičí kožešinou?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Waldemar

Co s králičí kožešinou?

Nový příspěvek od Waldemar » 21 čer 2018 16:49

Koupili jsme králíky, budeme je chovat na maso. Jsme ale úplní začátečníci, poradíte prosím jak zužitkovat kožešinu? Vykupují ji někde?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 21 čer 2018 17:06

Dobrý počin. Králíci jsou dobrá investice, ale uvědomuješ si, že králíci jsou náchylní na nemoci?
Ale to jsem odbočil. Kožky se ještě vykupují. U nás po vesnicí jezdí auto s tlampačem...koooožky, vykupujemeeee kooooožky! Ale výkupní cena je mizerná. Nebo se je naučit vyčiňovat a tak je zhodnotit.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 21 čer 2018 18:52

Ti co kožky vykupují jsou šejdíři.Před třema lety mě ten "obchodník" nabízel 1 kč za kus.A to jsem je měl zbaveny hlav vyškrábané a kožky vyšponované prostě tak jak mají být.Tak jsem jej poslal někam Pravda je ta že se mě povalovaly v garáži.Samozřejmě řádně ošetřené a uzavřené.Končil jsem s chovem a tak jich bylo téměř třicet ks.Nedávno jsem si na ně vzpoměl a porodal je v kožešnictví 10 kaček za kus.Byly ale doby kdy je také vykupovali za 30 kaček.Oni je dodávají do Polska.Ale zjistili výtečníci že chovatel je nechce vyhodit a tak tu jednu korunu.Pokud máte v dosahu prodejnu kožešin tak ty je vykupují sice jako prostředníci ale pětka je lepší jak jedna koruna nebo pár facek.

Waldemar

Nový příspěvek od Waldemar » 21 čer 2018 18:54

To je pravda. Děkuji za odpovědi, jste fajn.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek