Stránka 1 z 1

Jak získat kvalitní kyselé mléko?

Napsal 10 črc 2018 15:35
od Postránecký
Z trvanlivého to nejde, šlo by to z čerstvého mléka prodávaného v lahvích? Ta kupovaná kyška a jí podobné výrobky mi nechutnají.

Napsal 10 črc 2018 15:50
od mowla
1. Ochutnej všechny dostupne kysky, podmáslí a kefiry - teprve pak totiz zjistíš, co vlastně chces
2. Zjisti si přesne slozeni
3. Pak se ptej
___
Existuje mnoho kysanych mlék - a chutnat, v zásadě, každé jinak...
:lol:

Napsal 10 črc 2018 16:01
od Postránecký
Ochutnal jsem už všechny kysané výrobky které nabízí supermarkety. Nechutnají. Kdysi jsme chodili pro nalévané mléko s bandaskou. Co se nevypilo, nechávalo se na kyselé a to byla dobrůtka. Takové se neprodává.

Napsal 10 črc 2018 16:09
od mowla
Postránecký Ochutnal jsem už všechny kysané výrobky které nabízí supermarkety. Nechutnají. Kdysi jsme chodili pro nalévané mléko s bandaskou. Co se nevypilo, nechávalo se na kyselé a to byla dobrůtka. Takové se neprodává.
a) nostalgie
b) najdi si dodavatele mléka a chod s bandaskou - ale mládí a ani dojnice pasené na zelenem se nevrátí - to první nelze a to druhé by nikdo nebyl ochoten zaplatit

Napsal 10 črc 2018 19:31
od Mudr.Lant
Najdi si svého dobrého farmáře, a budeš mít kvalitní mléko, tvaroh, podmáslí, kyšku a i máslo. Za litr mléka dávám 10 korun.