Jak poznám telecí od hovězího?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Vlastimil

Jak poznám telecí od hovězího?

Nový příspěvek od Vlastimil » 12 črc 2018 12:44

V našem obchodě prodávají mleté telecí. Jak poznám, že to není hovězí, které dostalo lákavější název a vyšší cenu? Chci dělat kořeněné placičky, budou z telecího lepší?




Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 12 črc 2018 13:09

Telecí je vlhčí, světlejší, mezisvalové blány jsou tenčí a měkčí, svalová vlákna jsou jemnější,
;)
Ovšem - to musíš tomu 'řezníkovi' hooodně věřit, když jsi ochoten koupit mleté maso...
;)

Vlastimil

Nový příspěvek od Vlastimil » 12 črc 2018 18:28

Díky. Ta barva už se na mletém moc nepozná. Zkusím řezníkovi věřit. ;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 12 črc 2018 20:58

Poznáš ho podle plechovky. Nikdy, ale jsem neviděl u řezníka mleté telecí. Těm pražským se omlouvám. A https://www.originalbarf.cz/teleci/mlet ... gKOy_D_BwE


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  •    Kde koupit telecí maso?
       od Lukáš Bauer » 26 úno 2016 12:02 »
    2 Příspěvků
    2737 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Oli
    27 úno 2016 22:33
  •    Kvalitní kus hovězího masa
       od Fráňa » 03 dub 2017 11:13 »
    4 Příspěvků
    816 Zobrazení
    Poslední příspěvek od satam
    03 dub 2017 11:23
  •    Jak poznám, zda je na novém mobilu ochranná folie?
       od Luky999 » 23 bře 2016 07:25 »
    1 Příspěvků
    1212 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Čertík
    23 bře 2016 18:26
  •    Jak poznám zánět žaludku?
       od Karolína Světlíková » 24 dub 2016 18:43 »
    2 Příspěvků
    1315 Zobrazení
    Poslední příspěvek od prasák
    25 dub 2016 07:25
  •    Jak poznám kvalitní čaj?
       od Sadílková Petra » 04 kvě 2016 19:40 »
    2 Příspěvků
    858 Zobrazení
    Poslední příspěvek od prasák
    04 kvě 2016 23:00