Stránka 1 z 1

Tuhé maso z udírny?

Napsal 11 říj 2018 15:42
od lukas k.
Někde se stala chyba při uzení masa. Maso po vyuzení byl příšerně tuhé že nešlo ani ukrojit. Mohlo to být tím, že jsem ho dal do udírny zmrzlé?

Re: Tuhé maso z udírny?

Napsal 13 říj 2018 06:32
od Mudr.Lant
Až položíš normální otázku k tomuto tématu, byl bych ti nápomocen. ;)

Re: Tuhé maso z udírny?

Napsal 13 říj 2018 08:58
od lukas k.
A jak to mám napsat jinak?

Re: Tuhé maso z udírny?

Napsal 13 říj 2018 09:44
od lukas k.
Potřeboval jsem rychle udit než bude tma , jenomže to maso jsem vyndal pozdě z mrazáku tak bylo zmrzlé. Zajímalo by mě jestli to má cenu zkusit ještě jednou ale s normálním masem a ne zmrzlé.

Re: Tuhé maso z udírny?

Napsal 13 říj 2018 10:25
od Mudr.Lant
lukas k.
13 říj 2018 09:44
Potřeboval jsem rychle udit než bude tma , jenomže to maso jsem vyndal pozdě z mrazáku tak bylo zmrzlé. Zajímalo by mě jestli to má cenu zkusit ještě jednou ale s normálním masem a ne zmrzlé.
Veškeré maso k uzení musíš předem naložit a způsobů je několik.

Re: Tuhé maso z udírny?

Napsal 13 říj 2018 11:02
od lukas k.
Mudr.Lant
13 říj 2018 10:25
Veškeré maso k uzení musíš předem naložit a způsobů je několik.
Ale tento bůček už byl předuzený z Globusu. Jenom že jsem ho dal do mrazáku.

Re: Tuhé maso z udírny?

Napsal 13 říj 2018 11:19
od Mudr.Lant
lukas k.
13 říj 2018 11:02
Ale tento bůček už byl předuzený z Globusu. Jenom že jsem ho dal do mrazáku.
Takový zmrzlý bůček musíš nechat rozmrazit při pokojové teplotě, nechat oschnout a teprve ho dát do vyhřáté udírny přeudit a protože je předuzený, stačí jen chvilka.

Re: Tuhé maso z udírny?

Napsal 13 říj 2018 17:34
od lukas k.
Mudr.Lant
13 říj 2018 11:19
Takový zmrzlý bůček musíš nechat rozmrazit při pokojové teplotě, nechat oschnout a teprve ho dát do vyhřáté udírny přeudit a protože je předuzený, stačí jen chvilka.
Díky, Zkusím to ještě jednou. Samozřejmě ne s bůčkem z mrazáku :-)