Zkušenosti,jak vybrat dřevěná okna?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Petr Zajíc

Zkušenosti,jak vybrat dřevěná okna?

Nový příspěvek od Petr Zajíc » 14 zář 2021 21:00

Nemám rád plasťáky a myslím si, že by ani k našem domu nešli, takže volba je jasně na dřevěný akorát teď nevím jakou firmu vybrat nebo jestli nedat zakázku třeba nějakému truhláři. Díky za rady…

Němec

Re: Zkušenosti,jak vybrat dřevěná okna?

Nový příspěvek od Němec » 07 říj 2021 20:37

Za sebe bych asi na truhláře zakázku na okna nedával, nebo takhle u nás všichni truhláři mají šíleně dlouhé objednací doby i na skříně, takže si neumím představit, že bych musel na okna čekat ještě dýl. Co jsem si ale já nechával dělat špaletky tak jsem moc spokojen. Oslovil jsem víc firem kvůli ceně a vybral pak vekru, se kterou jsem měl pak do měsíce a půl okna na době i zazděný.

Dranda

Nový příspěvek od Dranda » 19 říj 2021 13:20

Výběr oken byl u nás oříšek, ale měli jsme u sebe stavby vedoucího, který nám v tomhle ohledu dost pomáhal, proto radím, zeptat se lidí z oboru, aby dali nějaký rady.

Michal F.

Nový příspěvek od Michal F. » 20 říj 2021 20:09

To jo, ale stejně má každý jiný zkušenosti s firmami. Prostě zavolat, zeptat se toho kdo vás zaujal a pak čekat co z toho bude.

Viktor

Nový příspěvek od Viktor » 29 říj 2021 13:04

Nám se při výměně oken vekra osvědčila. Byli fakt fér a bez nějakých větších keců všechno dodali a udělali. Okna sedli a těsní velmi dobře.

Otta

Nový příspěvek od Otta » 05 lis 2021 15:23

Viktor
29 říj 2021 13:04
Nám se při výměně oken vekra osvědčila. Byli fakt fér a bez nějakých větších keců všechno dodali a udělali. Okna sedli a těsní velmi dobře.
Okna mi vekra taky udělala moc dobrý, jen teda ta čekačka, kdybych věděl, že to bude trvat cca 2 měsíce, tak bych je poptal o něco dříve, ale jinak nemám na co stěžovat.

Mramorek

Nový příspěvek od Mramorek » 08 lis 2021 13:39

U nás máme plasťáky a stačí to... Jsem spokojen... Já ale oknům moc nerozumím...

Pavel Vojta

Nový příspěvek od Pavel Vojta » 26 lis 2021 16:15

Otta
05 lis 2021 15:23
Okna mi vekra taky udělala moc dobrý, jen teda ta čekačka, kdybych věděl, že to bude trvat cca 2 měsíce, tak bych je poptal o něco dříve, ale jinak nemám na co stěžovat.
Vekra za nás taky dobrý. Okna se jim k nám povedla a za jeden den jsme je měli vyměněné. Jak dlouho jsme na ně čekali nevím, ale asi to nebylo nic výjimečného, to bych si pamatoval. K truhláři bych spíš šel pro skříně než pro okna.

Messi

Nový příspěvek od Messi » 07 led 2022 14:07

Mramorek
08 lis 2021 13:39
U nás máme plasťáky a stačí to... Jsem spokojen... Já ale oknům moc nerozumím...
Čau, hele u nás taky pohoda. Měli jsme ohledně oken všechno vyřízený do několika týdnu a následný namontovaní bylo taky bez problému.

Matouš

Nový příspěvek od Matouš » 11 úno 2022 13:51

Dělali jsme rekonstrukci domu a Vekru jsme oslovili na nová okna. Dopadlo to velmi dobře. HS portály máme na terasu a ve zbytku domu jsme si nechali dělat pěkně dřevěný okna.

Špekáček

Nový příspěvek od Špekáček » 12 bře 2022 10:00

Okna dělají dobrý. Ohledně jejich montérů jsem slyšel že jsou celkem taky šikovný, takže bych se u vekry oken nebál, ale nevím jak ten zbytek (žaluzky, pergoly atp)

Matěj Ul.

Nový příspěvek od Matěj Ul. » 09 dub 2022 18:30

Špekáček
12 bře 2022 10:00
Okna dělají dobrý. Ohledně jejich montérů jsem slyšel že jsou celkem taky šikovný, takže bych se u vekry oken nebál, ale nevím jak ten zbytek (žaluzky, pergoly atp)
my zas máme od Vekry posuvné interierové dveře, chtěli jsme něco, aby to ladilo ke zbytku domu a nikde nám byli schopni dát barvu a nebo sklo, jaké by se nám hodilo.Proto jsme skončili u Vekry, ale dopadlo to i tak docela dobře i přes všechny obavy.

Franta Mach

Nový příspěvek od Franta Mach » 04 kvě 2022 17:17

Okna jsme vybírali podle ceny a Vekra nám za 4 okna ( do našeho 2KK) dala nabídku (i s prací) která mi přišla fajn, tak jsme je poptali. Díky nim to byla rychlá akce, jen na půl den.

Martin

Nový příspěvek od Martin » 03 čer 2022 09:05

Okna maj u Vekry dobrý. Přístup jsme měli mi taky fajn i když bych si uměl najít v tomto ohledu mouchy.

Norbert

Nový příspěvek od Norbert » 08 črc 2022 15:56

Pro nás byla výměna oken celkem snadná. Jelikož jsme měnili okna jako bytový dům, tudíž byl sepsán čas a jen stačilo být doma. U všech v domě proběhla výměna oken stejně a myslím, že jako dům momentálně hodně ušetříme na energiích, jelikož tepelná izolace je opravdu znatelná.

Fico

Nový příspěvek od Fico » 12 srp 2022 18:23

Franta Mach
04 kvě 2022 17:17
Okna jsme vybírali podle ceny a Vekra nám za 4 okna ( do našeho 2KK) dala nabídku (i s prací) která mi přišla fajn, tak jsme je poptali. Díky nim to byla rychlá akce, jen na půl den.
Za mě s okny taky spokojenost. I když okna nemáme zatím nějako extra dlouho, takže těch zatěžkávacích zkoušek ještě tolik nebylo, ale i tak jsme spokojeni, hlavně co se montáže týče.

Gronzo

Nový příspěvek od Gronzo » 16 zář 2022 14:38

Kvůli záruce jsme si taky okna nechávali namontovat, přece jen je příjemnější, když na okna je co nejdelší záruka. Zatím všechno s okny v pohodě. :)

Afréd Kloub

Nový příspěvek od Afréd Kloub » 16 říj 2022 13:01

U nás v bytě se okna od Vekry taky osvědčili. A i jsme to docela vyhmátli s časem, protože jsme okna dodělali minulý rok k podzimu, takže jak covid, tak i teď ceny za energie to akorát klapalo.

Jupiterus

Nový příspěvek od Jupiterus » 20 lis 2022 09:43

Afréd Kloub
16 říj 2022 13:01
U nás v bytě se okna od Vekry taky osvědčili. A i jsme to docela vyhmátli s časem, protože jsme okna dodělali minulý rok k podzimu, takže jak covid, tak i teď ceny za energie to akorát klapalo.
Taky nám v bytě slouží. Nemáme nikde vlhko okolo oken. U strarých jsme pořád otírali vlhkost, což teď vůbec nemáme. Okna ale máme přes 5 let, takže už tolik nevnímám to zlepšení jako tomu bylo tu první zimu. :)

Mihalos

Nový příspěvek od Mihalos » 16 pro 2022 19:04

Jupiterus
20 lis 2022 09:43
Taky nám v bytě slouží. Nemáme nikde vlhko okolo oken. U strarých jsme pořád otírali vlhkost, což teď vůbec nemáme. Okna ale máme přes 5 let, takže už tolik nevnímám to zlepšení jako tomu bylo tu první zimu. :)
My nemáme okna ještě ani rok, ale zatím se nám to taky osvědčilo. Měli jsme i docela dobrou slevu, měli nějaké sezónní, tak jsem neváhali a okna máme zas na několik let vyřešené.

Urda

Nový příspěvek od Urda » 15 led 2023 16:35

Dřevěná okna jsem vybíral s ohledem na design a parametry, které mi byli doporučeny od našeho stavby vedoucího. S vekrou se na stavbě dobře spoluracovalo. Okna nám firma i instalovala do předem připravených otvorů a vše dobře dopadlo.

Nikolas Kouba

Nový příspěvek od Nikolas Kouba » 18 úno 2023 14:47

Chtěli jsme od Vekry okna a vchodové dveře. Byli jsme s nimi spokojeni v bytě a na dům jsme si je proto poptali taky a dopadlo to v celku dobře i na podruhé.

Bohumil Horváth

Nový příspěvek od Bohumil Horváth » 11 bře 2023 18:58

Dřevěná okna jsem sice vždycky chtěl, ale když jsme pak vybíral, tak i manželka mě trochu ovlivnila v tom, že přece jen plastová okna nepotřebují tolik pozornosti a stačí, když se čas od času trochu opláchnou a nakonec i cena, která byla o něco lepší než u dřeva. Proto jsem se rozhodl do plastových oken jít, ale v dekoru dřeva, abychom vzhledu domu úplně neublížili a i když ze začátku jsem nebyla na 100% spokojený, tak dneska už vidím věc zas trochu jinak a plastová okna mi nevadí, faktem je, že drží výborně teplo a to se mi teď moc líbí.

LukasVahy

Nový příspěvek od LukasVahy » 27 zář 2023 08:49

Já vám zdravím a za sebe si dovolím říct, že pro mě byla asi nejdůležitější životnost oken. To, aby byla opravdu dobře odvedená montáž, chtěl jsem profil třídy A, a aby měli hodně uzamykatelných bodů. Myslím si, že když už se pak v závěru jedná o plast, dřevo či hliník je na jednu stranu pouze vizuální stránka věci. Já mám okna od Vekry už hodně let, připlatil jsem si, ale vrací se mi to v tom, že okna jsou stále bezproblémová.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek
  •    Plastové a dřevěná okna životnost
       od Anděla Slováčková » 20 led 2017 08:44 »
    4 Příspěvků
    2209 Zobrazení
    Poslední příspěvek od satam
    26 bře 2017 12:22
  •    Hlučnost plastová a dřevěná okna?
       od Martin » 01 říj 2017 19:14 »
    2 Příspěvků
    1937 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mowla
    02 říj 2017 07:53
  •    Stěrka na okna zkušenosti
       od Ramlice » 09 srp 2016 11:17 »
    2 Příspěvků
    1829 Zobrazení
    Poslední příspěvek od prasák
    09 srp 2016 11:23
  •    Nejstarší dochovaná dřevěná svatyně v českých zemích?
       od JohaN » 29 srp 2016 05:17 »
    2 Příspěvků
    1982 Zobrazení
    Poslední příspěvek od JohaN
    29 srp 2016 05:23
  •    Jak dřevěná podlaha venku vydrží co nejdéle
       od Andrej Golda » 23 lis 2016 16:48 »
    3 Příspěvků
    2072 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    24 lis 2016 10:07