Zkušenosti,jak vybrat dřevěná okna?
Zkušenosti,jak vybrat dřevěná okna?
Nemám rád plasťáky a myslím si, že by ani k našem domu nešli, takže volba je jasně na dřevěný akorát teď nevím jakou firmu vybrat nebo jestli nedat zakázku třeba nějakému truhláři. Díky za rady…
Re: Zkušenosti,jak vybrat dřevěná okna?
Za sebe bych asi na truhláře zakázku na okna nedával, nebo takhle u nás všichni truhláři mají šíleně dlouhé objednací doby i na skříně, takže si neumím představit, že bych musel na okna čekat ještě dýl. Co jsem si ale já nechával dělat špaletky tak jsem moc spokojen. Oslovil jsem víc firem kvůli ceně a vybral pak vekru, se kterou jsem měl pak do měsíce a půl okna na době i zazděný.
Výběr oken byl u nás oříšek, ale měli jsme u sebe stavby vedoucího, který nám v tomhle ohledu dost pomáhal, proto radím, zeptat se lidí z oboru, aby dali nějaký rady.
To jo, ale stejně má každý jiný zkušenosti s firmami. Prostě zavolat, zeptat se toho kdo vás zaujal a pak čekat co z toho bude.
Nám se při výměně oken vekra osvědčila. Byli fakt fér a bez nějakých větších keců všechno dodali a udělali. Okna sedli a těsní velmi dobře.
Okna mi vekra taky udělala moc dobrý, jen teda ta čekačka, kdybych věděl, že to bude trvat cca 2 měsíce, tak bych je poptal o něco dříve, ale jinak nemám na co stěžovat.Viktor ↑29 říj 2021 13:04Nám se při výměně oken vekra osvědčila. Byli fakt fér a bez nějakých větších keců všechno dodali a udělali. Okna sedli a těsní velmi dobře.
U nás máme plasťáky a stačí to... Jsem spokojen... Já ale oknům moc nerozumím...
Vekra za nás taky dobrý. Okna se jim k nám povedla a za jeden den jsme je měli vyměněné. Jak dlouho jsme na ně čekali nevím, ale asi to nebylo nic výjimečného, to bych si pamatoval. K truhláři bych spíš šel pro skříně než pro okna.Otta ↑05 lis 2021 15:23Okna mi vekra taky udělala moc dobrý, jen teda ta čekačka, kdybych věděl, že to bude trvat cca 2 měsíce, tak bych je poptal o něco dříve, ale jinak nemám na co stěžovat.
Čau, hele u nás taky pohoda. Měli jsme ohledně oken všechno vyřízený do několika týdnu a následný namontovaní bylo taky bez problému.Mramorek ↑08 lis 2021 13:39U nás máme plasťáky a stačí to... Jsem spokojen... Já ale oknům moc nerozumím...
Dělali jsme rekonstrukci domu a Vekru jsme oslovili na nová okna. Dopadlo to velmi dobře. HS portály máme na terasu a ve zbytku domu jsme si nechali dělat pěkně dřevěný okna.
Okna dělají dobrý. Ohledně jejich montérů jsem slyšel že jsou celkem taky šikovný, takže bych se u vekry oken nebál, ale nevím jak ten zbytek (žaluzky, pergoly atp)
my zas máme od Vekry posuvné interierové dveře, chtěli jsme něco, aby to ladilo ke zbytku domu a nikde nám byli schopni dát barvu a nebo sklo, jaké by se nám hodilo.Proto jsme skončili u Vekry, ale dopadlo to i tak docela dobře i přes všechny obavy.Špekáček ↑12 bře 2022 10:00Okna dělají dobrý. Ohledně jejich montérů jsem slyšel že jsou celkem taky šikovný, takže bych se u vekry oken nebál, ale nevím jak ten zbytek (žaluzky, pergoly atp)
Okna jsme vybírali podle ceny a Vekra nám za 4 okna ( do našeho 2KK) dala nabídku (i s prací) která mi přišla fajn, tak jsme je poptali. Díky nim to byla rychlá akce, jen na půl den.
Okna maj u Vekry dobrý. Přístup jsme měli mi taky fajn i když bych si uměl najít v tomto ohledu mouchy.
Pro nás byla výměna oken celkem snadná. Jelikož jsme měnili okna jako bytový dům, tudíž byl sepsán čas a jen stačilo být doma. U všech v domě proběhla výměna oken stejně a myslím, že jako dům momentálně hodně ušetříme na energiích, jelikož tepelná izolace je opravdu znatelná.
Za mě s okny taky spokojenost. I když okna nemáme zatím nějako extra dlouho, takže těch zatěžkávacích zkoušek ještě tolik nebylo, ale i tak jsme spokojeni, hlavně co se montáže týče.Franta Mach ↑04 kvě 2022 17:17Okna jsme vybírali podle ceny a Vekra nám za 4 okna ( do našeho 2KK) dala nabídku (i s prací) která mi přišla fajn, tak jsme je poptali. Díky nim to byla rychlá akce, jen na půl den.
Kvůli záruce jsme si taky okna nechávali namontovat, přece jen je příjemnější, když na okna je co nejdelší záruka. Zatím všechno s okny v pohodě. :)
U nás v bytě se okna od Vekry taky osvědčili. A i jsme to docela vyhmátli s časem, protože jsme okna dodělali minulý rok k podzimu, takže jak covid, tak i teď ceny za energie to akorát klapalo.
Taky nám v bytě slouží. Nemáme nikde vlhko okolo oken. U strarých jsme pořád otírali vlhkost, což teď vůbec nemáme. Okna ale máme přes 5 let, takže už tolik nevnímám to zlepšení jako tomu bylo tu první zimu. :)Afréd Kloub ↑16 říj 2022 13:01U nás v bytě se okna od Vekry taky osvědčili. A i jsme to docela vyhmátli s časem, protože jsme okna dodělali minulý rok k podzimu, takže jak covid, tak i teď ceny za energie to akorát klapalo.
My nemáme okna ještě ani rok, ale zatím se nám to taky osvědčilo. Měli jsme i docela dobrou slevu, měli nějaké sezónní, tak jsem neváhali a okna máme zas na několik let vyřešené.Jupiterus ↑20 lis 2022 09:43Taky nám v bytě slouží. Nemáme nikde vlhko okolo oken. U strarých jsme pořád otírali vlhkost, což teď vůbec nemáme. Okna ale máme přes 5 let, takže už tolik nevnímám to zlepšení jako tomu bylo tu první zimu. :)
Dřevěná okna jsem vybíral s ohledem na design a parametry, které mi byli doporučeny od našeho stavby vedoucího. S vekrou se na stavbě dobře spoluracovalo. Okna nám firma i instalovala do předem připravených otvorů a vše dobře dopadlo.
Chtěli jsme od Vekry okna a vchodové dveře. Byli jsme s nimi spokojeni v bytě a na dům jsme si je proto poptali taky a dopadlo to v celku dobře i na podruhé.
Dřevěná okna jsem sice vždycky chtěl, ale když jsme pak vybíral, tak i manželka mě trochu ovlivnila v tom, že přece jen plastová okna nepotřebují tolik pozornosti a stačí, když se čas od času trochu opláchnou a nakonec i cena, která byla o něco lepší než u dřeva. Proto jsem se rozhodl do plastových oken jít, ale v dekoru dřeva, abychom vzhledu domu úplně neublížili a i když ze začátku jsem nebyla na 100% spokojený, tak dneska už vidím věc zas trochu jinak a plastová okna mi nevadí, faktem je, že drží výborně teplo a to se mi teď moc líbí.
Já vám zdravím a za sebe si dovolím říct, že pro mě byla asi nejdůležitější životnost oken. To, aby byla opravdu dobře odvedená montáž, chtěl jsem profil třídy A, a aby měli hodně uzamykatelných bodů. Myslím si, že když už se pak v závěru jedná o plast, dřevo či hliník je na jednu stranu pouze vizuální stránka věci. Já mám okna od Vekry už hodně let, připlatil jsem si, ale vrací se mi to v tom, že okna jsou stále bezproblémová.