Stránka 1 z 1

Jak doma uvařit pstruha ?

Napsal 29 čer 2016 19:25
od Zita
Dostala jsem dva už vykuchné pstruhy. Jak je doma uvařit nebo upéct ? Nemám s tím žádnou zkušenost. Děkuji Zita

Napsal 29 čer 2016 20:15
od dabac
Vařit pstruha by byl hřích.Osobně mám rád pstruha smaženého.Např.lehce osolit,okořenit dle chuti máznout bílkem a obalit v hladké mouce.Potom smažit do zlatova.Jinak předpokládám na netu bude hafo receptů.

Napsal 29 čer 2016 20:24
od Zita
To zní dobře, ale proč se dává ten bílek ? Možná se ptám blbě ale jsem začínající kuchařka.

Napsal 29 čer 2016 20:32
od dabac
Ten má tu funkci že při smažení se uvolňuje z ryby voda a těstíčko by odpadlo.Je to jako u trojobalu u řízku.Jinak se pstruh může smažit také v troj obalu.To znamená obalit v mouce vyválet v rozmíchaném vejci a vyválet ve strouhance a smažit.Ale můžeš jej obalit jenom v té mouce ale prudce jej osmažit.

Napsal 29 čer 2016 20:34
od Zita
Děkuji za vysvětlení.

Napsal 29 čer 2016 20:37
od Jitule
Taky přidám jeden recept. Někdo třeba neuznává vaření v alobalu ale mě to tak chutnalo. Pstruha jenom lehce osolit a vložit do něj plátky citronu. Vložit kostičku másla a zabalit do alobalu. Pozvolna péct v troubě. Minule jsem přidala i malilinko tymiánu a bylo to super.

Znáte to sto lidí, sto chutí. ;)