Stránka 1 z 1
Jak zabránit klíčení brambor?
Napsal 09 srp 2016 14:49
od Kladečková Petra
Dá se nějak zabránit klíčení brambor, nebo to alespoň oddálit? Mám koupený 100 kg pytel a nerada bych aby se začali dělat klíčky. Díky
Napsal 09 srp 2016 19:16
od Ann
Brambory se musí skladovat ve tmě v suchu a chladu, ideální teplota je + 4 až 8 stupňů. Já je dávám do sklepa, rozsypu do bedýnek, občas prohlédnu a když některé naklíčily, tak klíčky olámu.
Napsal 10 srp 2016 13:24
od Paulie
Proto já osobně kupuji jenom tolik brambor co hned spotřebuju. Jednou jsem měl taky spoustu klíčků a od té doby už je do zásoby nekoupím.
Napsal 10 srp 2016 13:41
od prasák
Přesně tak, taky kupuji jen množství co hned spotřebuju ale pokud má někdo hodně vypěstovaných brambor tak je to problém. Pokud dodržíš rady Ann, myslím že se nemusíš nadměrného klíčení bát.
