Stránka 1 z 1
Používáte v kuchyni kapiovou papriku?
Napsal 20 zář 2016 18:47
od Mudr.Lant
My ano, ale nejvíce sterilizovanou jakou děla manželka a dokáži na posezení sníst obsah sklenice jen tak, s chlebem, potřeným máslem.
Napsal 20 zář 2016 19:47
od dabač
Určitě do salátu.
Napsal 21 zář 2016 07:51
od Ann
Mám ji ráda jako přílohu k masu a do salátu se také hodí.
Napsal 21 zář 2016 09:33
od Čertík
A nebyl by recept na tu zavařenou? Dostal jsem na ní strašnou chuť. Bohužel jsem ji nikdy takto nepřipravoval.
Napsal 21 zář 2016 11:22
od Mudr.Lant
Čertíkovi i dalším...
Sterilizovaná kapie
===============
Kapiovku zbavit jader, opláchnout, nakrájet, vložit do zavařovacích sklenic, zalít níže uvedeným nálevem a nakonec přidat PL rostlinného oleje, uzavřít a sterilizovat cca 20 minut při 80°C.
NÁLEV
=================
1,5 l. vody
0.5 l. octa
30 dkg.cukru kr.
2 PL. solí
2 bob. listy
6 nov. kořeni
30 zrnek pepře
6 hřebíčku
To vše uvařit 10 min.
toto množství stačí na 7 (3/4 l ) sklenic
Napsal 21 zář 2016 11:41
od Mudr.Lant
Ještě něco k těm paprikám. U nás na vesnici měly papriky za 32 korun za kilo a tak si říkám, že až pojedu do města, tak si je koupím tam. Obešel jsem 4 zeleniny a všude byla cena jednotná, tedy 46 korun za kg. Jen v jedné prodejně mi nabídla slevu 6 korun, odmítl jsem a papriky koupil doma. A pak že je na vesnici draho. :)
Napsal 21 zář 2016 11:43
od Čertík
Díky za recept. Už se na ně moc těším.

Napsal 31 říj 2016 18:29
od Silka
Prosím pane Mudr.Lant , ty papriky kapie se krájí na čtvrtky nebo na proužky? Chtěla bych vyzkoušet ten Váš recept.
Napsal 31 říj 2016 20:50
od Mudr.Lant
To je jedno.