Stránka 1 z 1

Jak dodat bramborám žlutavou barvu

Napsal 20 říj 2016 15:00
od semelka
Když si koupím brambory v obchodu a nemám vlastní vypěstované tak mi vadí že mají bílou a ne krásně žlutou barvu. Jde nějak bílým bramborům dodat zlatavé barvy? Jednak to pak lépe vypadá na talíři a strávníků i více chutnají. Máte nějaký osvědčený recept jak to udělat? Ty bílé brambory vypadají na talíři příšerně.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Napsal 20 říj 2016 15:03
od Jitule
Někdo dobarvuje brambory tak že při vaření oloupaných nakrájených brambor k nim přidá půl lžičky kari koření. Nesmí se to ale přehánět aby chuť kari nepřebyla chuť brambor. Jak se říká všeho s mírou. :)

Napsal 20 říj 2016 15:05
od Čertík
Můžeš také použít koření kterému se říká kurkuma.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.