Stránka 1 z 1

Namočit houby pod maso ?

Napsal 23 lis 2016 14:09
od Klus Vláďa
Když budu dávat houby pod maso musím je nechat namočit? Nebo je stačí dát pod maso nalít vodu a začít péct? Bude tam hodně sosu tak bych je nemusel namáčet předem co myslíte ?

Napsal 23 lis 2016 14:19
od Mudr.Lant
My sušené houby propláchneme studenou vodou a necháme tak 10 minut namočit, potom se scedí a šoupnou se pod maso.

Napsal 23 lis 2016 14:24
od Klus Vláďa
Díky za radu MudrLante jdu na to.

Napsal 23 lis 2016 14:30
od MilošL.
Záleží na každém. Já pokud vařím polévku nebo dávám houby pod maso tak je dávám i sušené rovnou. Pustí pak všechnu chuť do jídla. Každý to ale dělá jinak.

Napsal 23 lis 2016 18:18
od Klus Vláďa
Tak jsem je nakonec nenamočil. Vařil jsem omáčku 2 hodiny a jsou pořád tvrdé co mám dělat? Mám omáčku na chvilku vypnout jestli dojdou a pak jí zase vařit? Měl jsem poslechnout a nejdřív je namočit.

Napsal 23 lis 2016 18:24
od Mudr.Lant
Každá rada drahá, ve tvém případě tvrdé houby. Zkus je vyjmout, mixérem rozemlít, ale záruku ti na to nedám.

Napsal 24 lis 2016 13:31
od Sova
Jak píše Mudr.Lant také houby vždy předem namáčím. Mám zkušenost že bez namočení jsou některé i v polévce tvrdé. Raději namočit předem.