Stránka 1 z 1

Jak vyudit bůček?

Napsal 17 led 2017 15:02
od Doležal
Prosím o radu. Do udírny se dává bůček vcelku na vyuzení syrový nebo předvařený?

Napsal 17 led 2017 15:17
od Mudr.Lant
Udil si už někdy? Ať to tady nemusím rozepisovat dopodrobna? Ale i tak ti ve zkratce odpovím. Bůček se má udit syrový a po nějaké době uzení se může vložit do vřelé vody na nějakých 10-15 minut (záleží na velikosti) a po vytažení nechat oschnout, nebo ještě trochu poudit.

Napsal 17 led 2017 15:21
od Doležal
To mi stačí díky

Napsal 17 led 2017 15:26
od Mudr.Lant
... a ten povařený vydrží podstatně méně. ;)

Napsal 17 led 2017 17:01
od Mudr.Lant
Mudr.Lant Udil si už někdy? Ať to tady nemusím rozepisovat dopodrobna? Ale i tak ti ve zkratce odpovím. Bůček se má udit syrový a po nějaké době uzení se může vložit do vřelé vody na nějakých 10-15 minut (záleží na velikosti) a po vytažení nechat oschnout, nebo ještě trochu pouditi.