Stránka 1 z 1

Česnek po chvíli zelená

Napsal 28 úno 2017 10:18
od Ťuldas
Je to normální věc že rozkrojený česnek po chvilce začne zelenat? Napřed mi to docela dost vyděsilo.

Napsal 28 úno 2017 10:33
od satam
Nevím, po jaké chvilce - upřesni - ale vcelku normální to je. Reakce na vzduch, vzniká chlorofyl. Není to jedovaté ;)

Napsal 28 úno 2017 12:59
od Paulie
Zelenal mi po chvíli co jsem ho prolisoval česnek z Číny. U domácího česneku Českého jsem se s tím zatím nesetkal.

Napsal 28 úno 2017 13:06
od satam
Podle odborníků je to přirozená vlastnost česneku a kupodivu údajně čím "silnější", tím více zelená.
No nevím, odborník nejsem :)
Každopádně to není škodlivé a ten česnek lze normálně konzumovat.