Vzaly byste peníze za hlídání?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
babička

Vzaly byste peníze za hlídání?

Nový příspěvek od babička » 30 led 2018 18:48

Mám vdanou dceru, která má pětiletého syna, mého vnoučka. Jako každou zimu je co chvíli nemocný a nemůže jít do školky, a protože dcera i zeť pracují, nechtějí si brát ošetřování a tak mi nabídli za hlídání vnoučka finanční odměnu. Já ji odmítám, styděla bych se vzít peníze od dětí, ale jsou neúprosní. Nevím co mám dělat. Poradíte mi, která jste nebo byla v takové situaci jak se zachovat?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 31 led 2018 06:09

Nevzal...
;)
Jen - "je co chvíli nemocný" - řešil bych to s lékařem, není normální, aby dítě bylo často nemocné...
;)

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 31 led 2018 08:55

Pokud vám to dcera neústupně nabízí tak to klidně akceptujte.Pokud peníze na přilepšení nepotřebujete tak vnoučeti je dávejte stranou.Jednou to ocení.

babička

Nový příspěvek od babička » 31 led 2018 09:37

Počítám, že zimní období je od sychravého podzimu do brzkého studeného jara a za toto období vnouček stoná třikrát až čtyřikrát za "zimu" a samozřejmě, že je pod dohledem pediatra.

Pane Dabači, já peníze nechci do ruky nebo na účet, aby si dcera nemyslela, že když pečuji o vnoučka, že strádám, snad to chápete a jako každá "bába" svým vnoučkům ráda přispívám, ale jinou formou.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 31 led 2018 09:52

Já vás chápu.Kromě už dospělých vnoučat máme vnučku čtyřletou.A přesně si dovedu představit vaši situaci.Moje žena a ani já bych od rodičů vnučky nic nevzal.Ale pokud opravdu se vám dcera chce nějak odvděčit penězi tak asi ví proč.Jinak by to řešila formou dárku.Ale jinak vás chápu.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 31 led 2018 12:15

Řekněte dceři, že budete ráda hlídat zadarmo, nebo vůbec. Za peníze že si může zaplatit paní na hlídání.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 31 led 2018 13:11

Otázka je, co je to hlídání. Moje tchyně když hlídá pravnoučka u sebe doma, tak je od jeho rodičů zásobena vším potřebným, hlavně jídlem a pitím. A to proto, aby ze svého skromného důchodu nemusela ještě ubírat. Je to jakési nepsané pravidlo a funguje to. Takže pokud by alespoň část těch peněz byla na jídlo, pití a další požitky pro vnoučka, pak proč ne. Vždycky je to o rozumné domluvě ;)Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek