Jaký druh dřeva by byl nejvhodnější?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Mudr.Lant

Jaký druh dřeva by byl nejvhodnější?

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 18 zář 2018 11:45

Chci na zahradu udělat dřevěné nášlapy v trávníku, ale nevím, ze kterého stromu by byly nejvhodnější co se týká trvanlivosti.
Poradíte?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acema a proto je doporučuji.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Re: Jaký druh dřeva by byl nejvhodnější?

Nový příspěvek od Ann » 21 zář 2018 07:44

Dřevo bohužel neporadím, každé má ve vlhké zahradě jen omezenou životnost. Já bych zvolila jako nášlap do trávníku zahradní dlaždice. Dala bych je střídavě a volně ve vzdálenosti na délku kroku. Dělají se různé, ve výběru je i imitace dřeva.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 21 zář 2018 08:16

I když to má i nevýhody, použil bych na výrobu nášlapů staré vyřazené dřevěné, obvykle dubové železniční pražce. Jsou napuštěné a vydrží neuvěřitelné ;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 21 zář 2018 08:50

Ptal jsem se lesáků, jaké dřevo by mi doporučili a shodli se na tom, že nejvhodnější by byl modřín nebo buk s dubem, které vydrží i dvě stě let, ovšem bez přístupu vzduchu. Nedalo mi to a hledal dál a zjistil, že tato dřeva za mokra kloužou, tak jsem od toho upustil. Pražce a pneumatiky, jak to někde mají, na zahradu nepatří. Uvažuji i betonových nášlapech, ale vzhledem k jejím cenám....si nášlapy pravděpodobně vyrobím sám, jen potřebuji vhodnou šablonu.
Vám děkuji za rady.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acema a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek