Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
BÁra08
Nový příspěvek
od BÁra08 » 18 led 2018 11:20
Kde koupit v Praze dobré kysané zelí? To balené pytlíkové se nedá jíst.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 18 led 2018 12:24
Kupuju na čerňáku v jednom takovém stánku v koridoru (mají i docela dobré kvašáky)...

-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 18 led 2018 22:29
Jak nedá se jíst pytlíkové zelí? Kupuj "Otické" (okres Opava) a budeš navýsost spokojená. Je sice dražší, ale nejlepší na trhu. O těch kvašácích, co se týče zimního období, tak bych pochyboval, že se prodávají. Domácí kvašáky to ano, ale... teď na trzích?

-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 19 led 2018 11:51
Mudr.Lant Domácí kvašáky to ano, ale... teď na trzích?

Doktore, to není stánek na tržnici...
V OC Černý most (i jiných, samozřejmě

) jsou v koridorech vecpany stánky (menší, než obchody lemující koridor) typicky prodávají nějaké drobnosti nebo potraviny (syry, uzeniny, pečivo... menších producentů).
Až tam pojedu, nafotim ti to...

-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 20 led 2018 19:44
Tohle je ten stánek
a tohle ty kvašáky

Zeli maji take - a spooustu jinych dobrot, ale ty jsem dneska nekupoval, tedy ani nenafotil...

-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 20 led 2018 19:51

, teď už ti věřím, že v Praze je k sehnání od hřebíku po...kvašáky, ale ty, jako znalec výroby kvašáku, uznej...toho bordelu v nich, aby aspoň do toho dubna vydržely. A co je zajímavé, kde ti Maďaři berou suroviny, pět měsíců po sezóně? Možná, že je pěstují ve sklenících...kdo ví. Jo, a jaká je cena?
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 20 led 2018 20:20
Mudr.Lant 
, teď už ti věřím, že v Praze je k sehnání od hřebíku po...kvašáky, ale ty, jako znalec výroby kvašáku, uznej...toho bordelu v nich, aby aspoň do toho dubna vydržely. A co je zajímavé, kde ti Maďaři berou suroviny, pět měsíců po sezóně? Možná, že je pěstují ve sklenících...kdo ví. Jo, a jaká je cena?
Cena je nekřesťanská - 100,- Kč za kilo kvašáků (voda je ´navíc´)...

A nemyslím, že by to byly okurky čerstvé - strejda míval vynikající sklep (bývalou hradní hladomornu), okurky mu v kádi vydržely skoro do dalšího podzimu, podobně i kysané zelí.

-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 20 led 2018 20:24
mowla Cena je nekřesťanská - 100,- Kč za kilo kvašáků (voda je ´navíc´)...

A nemyslím, že by to byly okurky čerstvé - strejda míval vynikající sklep (bývalou hradní hladomornu), okurky mu v kádi vydržely skoro do dalšího podzimu, podobně i kysané zelí.

Za stovku by mi zhořkly v hubě.

-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 20 led 2018 20:34
Mudr.Lant Za stovku by mi zhořkly v hubě.

Inu - ano...
Jenže pokud nejsi z venkova a nějakou tu domácí dobrotu chceš, nezbývá ti, než cálovat...

-
-
- 2 Příspěvků
- 1833 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Čertík
09 zář 2016 17:09
-
-
- 3 Příspěvků
- 1811 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
19 led 2017 07:36
-
-
- 2 Příspěvků
- 1247 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Otouš
27 úno 2017 09:51
-
-
- 3 Příspěvků
- 1699 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
11 dub 2017 06:44
-
-
- 11 Příspěvků
- 6809 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od radimstranik
19 zář 2022 13:38