Hřib kovář použití?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Lucie Drážková

Hřib kovář použití?

Nový příspěvek od Lucie Drážková » 28 srp 2017 08:31

Dobrý den. Dostala jsem od známých ze západních Čech hřiby kováře. Prý se jedná o poměrně tuhou houbu. Jaké jídlo z ní doporučujete udělat?




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 srp 2017 10:08

Říká se, že takový hřib se nemá smažit jako obalovaný, ale měl by aspoň 20 minut přejít varem a tedy je vhodný do polévek, nebo jej usušit.

Alice

Nový příspěvek od Alice » 28 srp 2017 12:47

Chce to krájet na opravdu slabé plátky. Je to tuhá houba.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 28 srp 2017 12:49

Kováře je nutné dobře tepelně upravit, takže je vhodný třeba do houbového guláše, do polévky (nejen houbové, vynikající je i kyselici nebo kyselu), vhodný je kuba nebo prazenice (tam dusit rovnou s cibulkou), pod pečené maso...
Pochutnas si.
;)


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek